nlc.hu
Család

Vakság várt a magyar testvérpárra, az orvosok megmentették a látásukat

Visszakapta a látását egy magyar testvérpár az orvosoknak köszönhetően

A nyolcvanas évek derekán közölték a szülőkkel: genetikai betegségük miatt mindkét gyerekük lassan, de biztosan el fogja veszíteni a látását.
látás

A Feil családot természetesen összetörte a hír, de a szülők mégsem akartak belenyugodni az elkeserítő diagnózisba. Máig reménykedtek abban, hogy az orvostudomány fejlődésével lesz majd gyógymód gyermekeik szembetegségére, az álom pedig valósággá vált!

Gábor és Dóri egyedülálló beavatkozáson esett át és nemcsak a biztos vakságtól sikerült őket megmenteni, hanem megromlott látásuk is sokat javult. A gyógyszert egy mikrosebészeti műtét során juttatták a szemükbe, szervezetük pedig a várakozásoknak megfelelően reagált a terápiára.

Most, hogy látásuk jelentősen javult, rendszeresen vesznek részt egész napos orvosi kontrollokon, hogy segítsék a szakemberek munkáját és esélyt adjanak azoknak, akik hozzájuk hasonló genetikai rendellenességgel jönnek világra.

Fotó: TV2 pillanatkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top