nlc.hu
Család

Posták bezárása az 1500 főnél kisebb településeken

Májustól bezárnák a postákat az 1500 főnél kisebb településeken

A 24.hu információi szerint ha az önkormányzatok nem veszik át az üzemeltetést, bezárják a kistelepülések postáit.

A Magyar Posta nagyjából egy hónapja levélben kereste meg az 1500 lakosúnál kisebb önkormányzatokat, hogy vegyék át a helyi posták üzemeltetését – értesült a 24.hu.

A lap szerint ha az önkormányzatokkal nem sikerül megállapodni, akkor május 1-jétől bezárhatják az 1500 fő alatti településeken a postákat – már ahol még működik postahivatal.

Állítólag vezérigazgatói tájékoztatás is volt arról, hogy „akcióprogram” indul, keresik a megoldást, mi legyen a kistelepüléseken lévő posták sorsa. Az érintett településeken feltehetően mobilposta fog működni, ha az önkormányzat nem veszi át az üzemeltetést.

A Magyar Posta Zrt. postahivatala Bács-Kiskun megyében a Bajai járásban fekvõ községben.

A Magyar Posta Zrt. postahivatala Bács-Kiskun vármegyei Szeremle községben 2021. augusztus 21-én. A kép illusztráció (Fotó: MTVA/Bizományosi: Váli Miklós)

A Magyar Posta tavaly október végén jelentette be, hogy az energiafelhasználás csökkentése miatt szünetelteti 364 posta működését, aztán idén februárban kiderült, hogy az érintett posták túlnyomó többsége végleg bezár.

A Veszprém vármegyei Káptalanfán is már csak mobilposta működik, ám a posta tíz percet ad a helyieknek a levelek átvételére, különben elbukják az ingyenes kézbesítést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top