nlc.hu
Család

Szétszedték az influenszert az elvárásai miatt

Szétszedték az influenszert, mert túl merész elvárásokkal állt elő

Amit a közösségi médiában kapott, azt nem teszi zsebre.
Influenszer

A tartalomgyártás világa kemény, a kommentelők rosszindulatú fröcsögése sok esetben egyfajta túlkapás, viszont egy külföldi mikroinfluenszer esetében ez most pont fordítva történt. 

A nő menedzsere megkereste a Frankie Lowe és Laura Dunning által vezetett Betrothed & Co-t, mondván, hogy az ügyfele egy jól ismert tartalomgyártó, 55 ezer követővel (ez itthoni viszonylatban már számít, külföldön nem), és arra kérte őket, hogy segítsenek megörökíteni az ügyfél esküvőjét, de nem szokványos esküvői fotós-videós csomagot keresett. Azt várták, hogy a cég egy dokumentumfilmet készítsen már az előkészület két éve alatt is (!), feltételeiket egy hosszú e-mailben küldték meg Frankie-nek és Laurának.  

„Az esküvője előtt, idén nyártól szeretne egy dokumentumfilm stílusú videót (egy órás) és lánybúcsú fotókat, amelyeket megoszthatna követőivel. Az esküvő napjára kérne egy videót, amely az egész napot dokumentálja (1 óra+ hosszúságúnak kell lennie), és egy csomagot, amely körülbelül 1000 fotót tartalmaz” – írták az e-mailben, és ha ez nem lenne elég, 25%-os kedvezményt is kértek az influenszer követőinek részére. A levél azzal zárult, hogy nem a Betrothed & Co az egyetlen, aki megkerestek, ezért minél hamarabb várják a visszajelzésüket, de ezt is meglehetősen agresszív módon kommunikálták. Ha pedig nem lenne elég, cserébe csak annyit ígértek, hogy népszerűsítik a vállalkozást. 

Mikor a sztori napvilágot látott egy Facebook-csoportban, a tagok alig akarták elhinni a menyasszony merészségét (vagy pofátlanságát). Többen sérelmezték, hogy ez mekkora munka lenne, mások azt rótták fel, hogy 55 ezer követő szinte semmi, tehát mire fel követelőzik? 

„Szóval… nem akar fizetni a fotósnak őrült sok munkáért és időért, ÉS azt akarja, hogy a fotós kedvezményes áron kínálja szolgáltatásait követőinek? Jól olvastam?” – kérdezte valaki hitetlenkedve. „55 ezer követő, sok emberrel dolgoztam együtt, több százezer követőtáborral, és még ők sem kérnének ilyet, lol” – mutatott rá egy másik.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top