nlc.hu
Család

Ezért nem instázhatnak Jennifer Garner gyerekei

Jennifer Garner: „A lányom hálás azért, hogy nem engedem a közösségi oldalakra”

A színésznő elmagyarázta, hogy miért nem engedi meg a gyerekeinek, hogy a közösségi oldalakra regisztráljanak.

A gyerek és a közösségi média kérdése azóta okoz fejtörést a szülőknek, amióta léteznek ezek az oldalak. A felállás általában ugyanaz: van az aggodó szülő és van a kiskamasz, aki minden áron instázni, facebookozni szeretne.

A szülők félelmei valamilyen szinten jogosak, ugyanis több kutatás bizonyítja, hogy a közösségi média negatív hatással lehet a csemeték mentális egészségére; ennek ellenére a gyerek következetes tiltása sem feltétlenül jó megoldás, inkább felesleges szélmalomharc. A szakemberek szerint az arany középút a legjobb, amikor a gyerek szülői felügyelettel használja az oldalakat.

Ettől függetlenül vannak olyan szülők, akik a következes tiltók táborát erősítik: közéjük tartozik Jennifer Garner is, aki egy interjúban beszélt arról, hogy ő miért nem engedi meg a gyerekeinek, hogy regisztráljanak a közösségi oldalakra.

„Egyszerűen azt mondtam a gyerekeimnek: ‘Mutassátok meg azokat a cikkeket, amelyek bizonyítják, hogy a közösségi média jót tesz a tinédzsereknek, és akkor majd beszélgetünk. Keressetek olyan tudományos bizonyítékokat, amelyek egyenértékűek azokkal a kutatásokkal, amik az ilyen oldalak veszélyeire hívják fel a figyelmet” – mesélte a Today című műsorban.

Az 50 éves színésznőnek három gyereke van a volt férjétől, Ben Afflecktől: a 17 éves Violet és a 13 éves Seraphina, valamint a 11 éves Samuel.

Jennifer Garner és a fia

Jennifer Garner és a fia, Samuel egy kosármeccsen idén márciusban
(Fotó: Getty Images / Allen Berezovsky)

Elmondása szerint a legidősebb lánya, Violet már érti, hogy miért tiltja az édesanyja az instázást, a két kisebb azonban pont most lépett abba a korba, amikor elkezdtek a közösségi oldalak iránt érdeklődni.

A legidősebb gyerekem már hálás azért, hogy nem engedtem meg neki a facebookozást

– mondta Garner.

„Viszont még van két másik, úgyhogy hosszú út áll előttem, inkább le is kopogom. Majd meglátjuk, hogy tényleg kitartok-e” – tette hozzá.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top