nlc.hu
Család

Vandálok sóval szórták be a rászorulóknak fenntartott kertet

1600 rászorulót etetett a saját kertjéből, vandálok sóval szórták be a földet

A példátlan pusztítás hatására rengeteg adományt kapott a nő, aki szegény és kiszolgáltatott embereknek adott zöldséget-gyümölcsöt.
Carly Burd és a sóval beszórt kertje

Teljesen összetört egy brit nő, miután elmondása szerint vandálok tönkretették a kertjét, amelyet a rászorulók támogatására hozott létre. Az angliai Harlowban élő Carly Burd április 12-én egy érzelmes TikTok-videóban mesélte el, hogy betörtek a kertjébe, és nagy mennyiségű sót szórtak a földre, ami halálos a növények számára.

„Ez azt jelenti, hogy minden, amit ültettem, nem fog kinőni, és nem tudom újraültetni sem, mert az sem fog nőni” – mondja a videóban Burd könnyek között, miközben felvételeket mutatott a sóval borított talajról. A nő szerint egyértelmű, hogy nem csínytevésről, hanem előre eltervezett akcióról volt szó, ugyanis mintegy öt kiló sót szórtak szét a földjén.

Burd a saját kertjét alakította át, hogy elindítsa a Meal on Me With Love nevű jótékonysági kezdeményezését. Ingyenesen biztosít biogyümölcsöt és -zöldséget a szegény és kiszolgáltatott embereknek, akiknek nehézséget okoz, hogy ételt tegyenek az asztalra. Emellett megmenti a hulladéklerakóba szánt élelmiszereket, és rászorulóknak adományozza őket.

Elmondása szerint eddig 1613 embert etetett meg a kertészeti kezdeményezésének köszönhetően. A nőt saját kihívásai inspirálták arra, hogy másokon segítsen: szklerózis multiplexben és lupuszban szenved, és korábban számára is küzdelmes volt a megélhetés.

Miután közzétette a szörnyű vandalizmusról szóló videóját, rengeteg támogatást kapott, a GoFundMe-oldalára mostanáig több mint 241 ezer font, azaz 100 millió forintnak megfelelő felajánlás érkezett. Az anyagiak mellett abban is segítettek neki önkéntesek, hogy a kert nagy részén eltávolították a sós földréteget, így remélhetőleg helyre tudják hozni a területet.

„Mennyire kell gonosznak kell lenni ahhoz, hogy éjjel kiosonj, és még csak nem is lopsz, hogy magadnak hasznot szerezz, hanem tönkreteszed a rászoruló emberek esélyét arra, hogy segítséget kapjanak?” – írta az eset kapcsán egy felháborodott felhasználó a Twitteren.

Burd egy másik videóban köszönetet mondott a támogatóknak, és azt mondta, hogy a kertje elleni támadás sem állítja meg, folytatni fogja a munkáját.

(Today)

(Kiemelt kép: TikTok/carlyburd43)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top