nlc.hu
Szabadidő

Beleharapott egy kiállítási tárgyba egy biztonsági őr - videó

Beleharapott egy kiállítási tárgyba egy biztonsági őr, egy kamera pedig felvette az alkalmi vandált

Azzal védekezett, hogy kemény napja volt.

Mostanában gyakran olvasni arról, hogy környezetvédelmi aktivisták több híres festményt is megdobáltak, hogy így hívják fel a figyelmet az általuk képviselt ügyekre. Előfordul azonban, hogy a vandálokat nem a látogatók között kell keresni, hanem belsős munkáról van szó. 

Nemrég egy moszkvai kiállítási központban a kortárs művészeti tárlat szervezői észrevették, hogy Az aranyhal szökése című műalkotásról hiányzik egy fontos részlet. A tárgy több darabból áll, van egy festmény, amire rá van ragasztva egy műhal, illetve van egy tál, amiből éppen kiugrik a társa.

Valami oknál fogva mindketten megragadták az ott dolgozó biztonsági őr figyelmét, először megtapogatta, megrángatta azokat, majd egyiküket leszedte a festményről, megszagolta és beleharapott.

Azután, hogy kiderült, egy vandál megrongálta a művet, megnézték a biztonsági kamerák által rögzített felvételeket, és megdöbbenve látták, hogy az egyik őr ahelyett, hogy azt tenné, amiért a fizetését kapja, vagyis, hogy megvédje a kiállított tárgyakat, éppen megrongálja az egyiket.

Amikor szembesítették azzal, hogy mit tett, állítólag megvonta a vállát, és azt mondta, hogy kemény éjszakája volt, nagyon keveset aludt, és nem is gondolta, hogy azzal, amit csinál, kárt tehet az alkotásban. Ez a magyarázat nyilván nem hatotta meg az illetékeseket, a férfit elbocsájtották.

Kiállítási tárggyal babrál egy biztonsági őr

Fotó: VDNKh

(via Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top