nlc.hu
Család

A 14.-ről akart kiugrani egy zuglői nő, megmentették

14 emelet magasról lógott egy öngyilkosságra készülő nő Zuglóban, megmentették a rendőrök

Annyira elszánt volt az öngyilkosságot illetően, hogy az őt tartó rendőrök kezéből is próbált szabadulni.
Kassai tér toronyház

Megsértette a csuklóját, hajszárítót dobott a fürdőkádba, majd a 14. emeletről akarta magát a mélybe vetni az a zuglói nő, aki magánéleti problémák miatt érezte kilátástalannak az életét.

A kiérkező rendőrök először csak az asszony öngyilkossági kísérleteinek nyomait találták meg a lakásban, a nőt hiába keresték a Kassai téri 17 emeletes toronyházban. 

„Tankönyvi jelei annak, hogy valaki igencsak erősen foglalkozott az öngyilkossággal. Holttest hiányában volt remény, hogy életben van az elkeseredett asszony, bár az nem volt egészen megnyugtató, hogy senki nem tudta, hol lehet, a telefonját pedig nem vette fel” – idézte fel a múlt csütörtöki esetet Bécsi Zoltán főtörzsőrmester, majd így folytatta: „A környéken kezdtük meg keresését, amikor a Kassai téri 17 emeletes toronyházból kapott az ügyeletünk egy hívást: egy 14. emeleti lakó jelezte, hogy közvetlenül a bejárati ajtaja mellett, a folyosó ablakában egy nőt lát… a falon kívül, a rácson függeszkedve” – írja a Blikk.

Az asszony ötven méter magasból lógott a levegőben, a toronyház oldalán. Egy hajszál választotta el a zuhanástól. „Gyámolítottunk ráadásul egyáltalán nem akarta, hogy megmentsük, ezt többször elmondta, sőt, tevőlegesen is küzdött, elrúgta magát a faltól, rángatózott, mindent megtett azért, hogy lezuhanjon” – elevenítette fel Tóth Martin főtörzsőrmester a rendőrség közleményben.

A nőt szerencsére sikerült megmenteni a haláltól, a mentők először az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe szállították, majd a Nyírő Gyula Kórház Pszichiátriai Osztályára vitték tovább.

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Fotó: Google Maps

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top