nlc.hu
Család

Megmentette a lányt, mégis hibáztatják

„Senki sem kérte, hogy mentsd meg” – mondta az öngyilkosságra készülő lány családja a hős biztonsági őrnek

Hiába áldozta fel magát egy idegenért, lebénult és a munkáját is elveszítette.
Férfi kómában egy kórházi ágyon

Egy fiatal biztonsági őr több sérülést is szenvedett, miközben megpróbált elkapni egy fiatal lányt, aki kiugrott egy kórház negyedik emeletéről. A férfi a hőstett ellenére elveszítette a munkáját és a lány családja is őt hibáztatja – számolt be az Oddity Central.

A 28 éves Qu Yan 2022-ben biztonsági őrként dolgozott egy kórházban a kínai Jilin tartományban, amikor élete tragikus fordulatot vett. Éppen szolgálatban volt, amikor bejelentést kapott, hogy egy fiatal lány felmászott a negyedik emeleti erkélyre, és azzal fenyegetőzik, hogy leveti magát.

A férfi kirohant az erkélyre, ahol azonnal kiszúrta a nőt. A tűzoltók még nem érkeztek meg, a kórház többi dolgozója pedig éppen egy hálót próbált rögtönözni, hogy elkapják a nőt, amikor az leugrik. Erre azonban nem volt elég idő: a nő leugrott az erkélyről, mielőtt ők készen álltak volna, ezért Qu Yan ösztönösen reagálva előre rohant és megpróbálta elkapni.

A mentés sikerült: a férfi azonban olyan erővel csapódott neki az erkély korlátjának, hogy több csontja, köztük a gerince is eltört. A lány is csonttörést szenvedett, de őt a könnyű sérülések miatt néhány napon belül haza is engedték.

Qu Yan nem volt ilyen szerencsés, az állapota egy évvel az eset után sem javult: a gerincsérülése következtében lebénult, ágyhoz kötve él és emiatt a munkáját is elveszítette.

A férfit alkalmazó biztonsági cég nem volt hajlandó kártérítést fizetni, az anyagi problémákkal küzdő családnak pedig nem volt elég pénze ahhoz, hogy ügyvédet fogadjon. Végső elkeseredésükben a megmentett lány családjához fordultak, de tőlük is elutasító választ kaptak.

Senki sem kérte, hogy a fiad mentse meg a lányunkat, önként tette. Viselje a következményeit

– mondta a lány apja azon a felvételen, amit Qu Yan rokonai tettek közzé egy kínai videómegosztó portálon.

A fiatal biztonsági őr története nagyot ment a kínai médiában, többen anyagi segítséget is ajánlottak a családjának. A megmentett lány rokonait pedig rengetegen kritizálták, mondván, hogy szívtelenül viselkedtek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top