nlc.hu
Család

Különleges ajándékot kapott a pápa egy sérült fiútól

Szívmelengető ajándékot küldött a pápának egy sérült magyar kisfiú és édesanyja

Tomika édesanyja a kisfia életmentő műtétje alatt írt mesekönyv olasz fordítását küldi el a pápának.
Ferenc pápa,

Magyarországi látogatásának második napján Ferenc pápa többek között a budapesti Boldog Batthyány-Strattmann László Otthont is meglátogatta, ahol vak, gyengénlátó illetve súlyos és halmozott fogyatékossággal élő gyerekekkel találkozott.

Az intézmény igazgatója és a tanulók több ajándékkal is készültek, a 14 éves Tomika és édesanyja, Gyarmati Viktória pedig egy igazán különleges meglepetést szántak a katolikus egyházfőnek: a nő által írt mesekönyv olasz fordítását – számolt be a Ripost.

Viktória a lapnak elmondta, hogy szakmáját tekintve ruhatervező és belsőépítészeti dizájner, de első gyermeke születése után mesekönyveket kezdett írni. Éppen egy könyvön dolgozott, amikor második fia, Tomika koraszülöttként világra jött. A kisfiú halmozottan sérült, tizenkétszer kellett operálni, a pápának küldött mese pedig pont az egyik ilyen műtét alatt született meg.

„Nyolc órás agyműtétre vittem Tomikámat. Ezt egy anyának nagyon nehéz átvészelni, nem is tudtam, hogyan tegyem. Egy barátom javasolta végül, hogy írjak mesét közben a gyereknek, hátha úgy könnyebb lesz. Így ott, ez alatt a nyolc óra alatt született meg a könyv két másik története, a Zordonó és Pillepanna barátsága” – mesélte az édesanya a lapnak.

Az utolsó mondat így hangzik: a hit ereje csodákra képes. Ekkor tolták ki Tomit, a történetet pedig abbahagytam, nem is folytattam többet. Ebbe beleírtam az összes szeretetet, amit csak egy anya adni képes a fiának 

– tette hozzá.

Bár Tomika az egészségi állapota miatt nem tudott aktívan részt venni az iskolában a pápának szánt ajándék készítésében, az édesanyját megkérte, hogy mégis adjanak valamit a szentatyának: innek jött Viktóriának az az ötlet, hogy a könyv olasz fordítását vigyék.

Bár az ajándékot nem tudták a hivatalos csomaggal együtt átadni, az intézmény vezetője vállalta, hogy eljuttatja a vatikáni küldöttséghez.

Nagyon reméljük, hogy ez sikerül és el is olvassa, nagyon boldoggá tenne minket. Az biztos, hogy én nagy szeretettel készítettem Tomika és az intézet gyerekei nevében. Úgy, hogy abban benne legyen a gyerekek és a szülők lelke is” – mesélte az édesanya a Ripostnak.

Kiemelt fotó: MTI/Illyés Tibor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top