nlc.hu
Család

Facebookos spermadonortól születtek ikerlányai

Facebookon keresett magának spermadonort, most két kislány édesanyja

Elora és Addison, valamint édesanyjuk, Sarah sok akadályt leküzdött.

A 34 éves Sarah Mangat 2020 júliusában úgy döntött, hogy egyedül vállal gyermeket. Úgy tervezte, hogy egy spermabankon keresztül keres majd donort, de túl személytelennek találta ezt a szolgáltatást, ezért inkább egy Facebook-csoportban próbált találni valakit, és sikerrel is járt. „Nagyon jó barátok lettünk, végig mellettem volt a megtermékenyítéssel járó megpróbáltatásaim alatt” – tette hozzá.

Nagy volt a meglepetés, amikor az első próbálkozás sikeres volt, sőt, kiderült, hogy Sarah ikreket vár. „Annyira örültem a hírnek, de az első trimeszter szörnyű volt. Annyira émelyegtem, és alig tudtam magamban tartani valamilyen ételt. Hetekig csak sült krumplin éltem.

Később pedig igencsak rossz hírek éreztek, a vizsgálat során kiderült, sajnos fennállt a veszélye annak, hogy korábban indul meg a szülés. Az orvosok hiába próbálták megakadályozni, az erőfeszítéseik ellenére bekövetkezett az, amitől féltek, a terhesség 27. hetében jöttek világra ikerlányai, Elora és Addison. 

Addison és Elora

Addison és Elora (Fotó: Profimedia)

Sajnos számos egészségügyi problémával kellett megküzdeniük, de Elorát 70 nap, Addisont pedig 79 nap után hazaengedték a kórházból. „Mindennap délután ötig voltam a kórházban, majd egy üres házba tértem haza. Ezt volt a legnehezebb végigcsinálni egyedülálló anyaként” – mesélte Sarah, aki nem volt teljesen egyedül, édesanyja mellette volt, hogy átsegítse ezen az időszakon.

Ugyan az ikreknek még fejvédőt kellett viselniük, de egyébként remekül vannak. Édesanyjuk elmondta, ugyan vannak keményebb időszakok, hiszen ikreket nevelni nem egyszerű feladat, de sok csodálatos pillanaton osztoznak. 

(via Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top