nlc.hu
Család

Diáktüntetés: egy diakónus fiát zárták fogdába

„Példát akartak statuálni” – katolikus diakónus fiát zárták fogdába a könnygázas diáktüntetés után

Az esetről felvétel is készült.
A tanárok, diákok és szülõk részvételével zajló vonulásos demonstráció résztvevõi a Szabad sajtó úton 2022. november 18-án

Ahogy arról mi is beszámoltunk, szerda délután demonstrációt tartott az Egységes Diákfront Budapesten. A tüntetés után a diákok a Clark Ádám térre vonultak, onnan a Várba, illetve a Karmelita kolostor elé, ahol a rendőrök már várták a tömeget.

A nagyrészt diákokból álló csoportot többször is felszólította a rendőrség, illetve azt is mondták, hogy kényszerítő eszközöket fognak alkalmazni. Később a helyszíni tudósítások szerint kétszer is könnygázt vetettek be.

Egy katolikus diakónus 17 éves fia rosszul lett, amikor közelről, könnygázzal lefújták a rendőrök, ezután fogdába zárták, a szüleinek pedig nem engedték, hogy találkozzanak a gyermekükkel – számolt be a Szemlélek.

„Meg lehet nézni a videófelvételeket: a fiam nem bántotta a rendőröket, egyszerűen egy oszlopelembe kapaszkodott, amikor közelről kétszer lefújták könnygázzal, aztán berángatták maguk közé a rendőrök” – idézte fel a lapnak a keresztény gimnázium tanulójának sokgyermekes édesapja, felszentelt diakónus a május 3-án történteket.

A fiú hiába jelezte a rendőröknek, hogy rosszul van, az apa szerint először mentőt sem akartak hívni – amikor erre végül sor került, kórházba kellett szállítani a fiatalembert. Innen viszont fogdába vitték, hajnal 4 óráig ott tartották, a szülei sem találkozhattak vele, hiába értek éjfél előtt a fogvatartás helyszínére.

„Ott álltunk, vártunk, és hiába kérdeztük, nem kaptunk választ, hogy miért került fogdába a gyermekünk, mikor engedik ki, miért nem mehetünk be hozzá. Ígérték, hogy jönni fog egy parancsnok, aki majd tájékoztatást ad, de erre nem került sor. A Momentumhoz köthető személyek viszont próbáltak segíteni, tudomásunk szerint a párt képviselőjét is azért vették őrizetbe, mert a gyermekünknek igyekezett segíteni” – tette hozzá.

Az esetről felvétel is készült, amit a Momentum osztott meg a YouTube-on.

A videón látszik, hogy a fiatal nem bántalmazta a rendőröket, azok viszont erőszakot alkalmaztak ellene. Az édesapa azt is elmondta a keresztény portálnak, hogy a fiú ellen nem indult eljárás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top