nlc.hu
Család

Bérgyilkost fogadott az orosz nő a lánya ellen

Bérgyilkost fogadott az orosz nő a lánya ellen, hogy örökölhesse a lakását

Egy orosz nőt azzal vádolnak, hogy bérgyilkost bérelt fel saját lánya meggyilkolására, hogy megszerezze a lakását. A rendőrség azonban közbeavatkozott.

Egy 67 éves krasznojarszki nőt az orosz hatóságok azzal vádoltak, hogy megrendelte a 48 éves lánya meggyilkolását, mert szerette volna megszerezni a lakását. A nyugdíjas asszony egy ismerősével osztotta meg a szándékát, aki azt mondta neki, hogy ismer valakit, aki el tudná végezni a „melót” némi pénz ellenében. A találkozót leszervezték és sor is került rá idén április 19-én egy városi parkban. A bérgyilkossal megbeszélték az ügy részleteit, a munkáért 80 000 rubeles (kb. 350 ezer forintot) díjazásban egyeztek meg – írja az odditycentral.

Pisztoly

Képünk illusztráció (fotó: Getty Images)

A leendő gyilkos azonban a rendőrséghez fordult, és elmesélte nekik az idős asszony aljas szándékait. Mivel az elítéléshez további bizonyítékokra volt szükség, a rendőrök megkérték a férfit, hogy maradjon szerepben, és viselkedjen úgy a megbízójával, mint aki tényleg a gyilkosság elkövetésére készül. Ez alatt a hatóságok értesítették a megbízó 48 éves lányát az édesanyja szándékáról, és valami személyes dolgot kértek tőle a halála bizonyítékaként.

Május 3-án a bérgyilkos arról értesítette a megbízóját, hogy elvégezte a munkát és több késszúrással végzett az áldozatával. Bizonyítékként a nő lányának táskáját adta át, a gyilkosságért járó díjazást pedig a megbízó még aznap elutalta neki. Az asszonyt letartóztatták, és bérgyilkosság előkészítésének szervezésével vádolják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top