nlc.hu
Életmód

Bérgyilkost felfogadó féltékeny nő

Bérgyilkost fogadott a féltékeny nő, hogy elintézze egy munkatársát, aki a főnökével randevúzott

A dark weben bérelte fel a bérgyiklost.

Egy fiatal angol nőt azzal vádolnak, hogy bérgyilkost próbált felbérelni a dark weben, hogy megölesse egy munkatársát és szerelmi vetélytársát, aki a főnökkel randizott.

A 26 éves Whitney Franks állítólag megpróbálta meggyilkolni egy női munkatársát, mert romantikus viszonyba kezdett szerelmével, a főnökükkel. Franks állítólag 2015-ben kezdett dolgozni egy Milton Keynes-i Sports Direct üzletben, egy évvel azután, hogy az üzletvezető, James Prest átvette a fióktelepet. 2016-ra kettejüknek szerelmi kapcsolata lett, annak ellenére, hogy Perstnek volt egy hosszú távú partnere, és kétgyermekes apa volt. A dolgok 2017-ben kezdtek még jobban összekuszálódni, amikor egy másik nő, Ruut Ruutna csatlakozott az üzlethez. 2018-ra Perst és Ruutna is viszonyt kezdett, amivel Franks nem tudott megbékélni. Ugyanebben az évben elhagyta a Milton Keynes-i üzletet, hogy csatlakozzon egy másik Sports Direct fiókhoz a közeli Bletchleyben, de a féltékenység nem csillapodott.

„Az egész világot neked adhatom, James, ha adsz egy esélyt, azt hiszem, te lehetsz a legboldogabb az életedben. Tényleg komolyan gondolom” – írta Whitney  e-mailen volt főnökének, amelyből kiderült, hogy még évekkel azután is szerelmes volt belé, hogy elhagyta a milton Keynes-i üzletet. 

Egy nappal azután, hogy Whitney Franks megírta a fenti e-mailt, a BBC dark weben nyomozó újságírója egy hátborzongató bejegyzésről értesítette a rendőrséget. A dark webet mindenféle bűncselekmény megszervezésére használják, a kábítószer-üzletektől az illegálisan megszerzett adatok eladásáig és vásárlásáig, de ez egy bérgyilkos felkérése volt.

Egy nő meggyilkolásáért keresem. 1000 fontom van, és hajlandó vagyok többet fizetni. Ez a nő sok problémát okozott nekem és másoknak. Kérem, segítsen ennek rendezésében

 

– olvasható a bejegyzésben, amelyen az áldozat, Ruut Ruutna neve és címe is szerepelt.

A rendőrség felkereste Ruutnát, és saját biztonsága érdekében biztonságos házba vitte. Amikor megkérdezték tőle, van-e fogalma arról, hogy ki akarná megölni, így válaszolt: „Van egy sejtésem, hogy ki az”.

Whitney Frankst 2020. szeptember 10-én tartóztatták le, és a kihallgatás során bevallotta, hogy ő tette fel az álláshirdetést a sötét weben.

„Egy rendőrségi interjúban bevallotta, hogy általánosságban nézte a webhelyet, és megjelent egy felugró ablak, amelyre rákattintott, és a dark webre vitte. Állítása szerint kíváncsisága úrrá lett rajta, mert nem tudta elhinni, hogy létezik ilyen weboldal, és átverésnek gondolta. Csak meg akarta vizsgálni, hogy ez csalás-e.

A nő magyarázata nem győzte meg az ügyészséget, amely kitart amellett, hogy Franks-t tomboló féltékenysége és James Perst iránti megszállottsága késztette arra, hogy fizessen valakinek, hogy megölje szerelmi riválisát.

Nem is olyan régen egy budapesti ügyvédnő válaszotta volna ugyanezt a módszert, csak azért, mert haragudott egy rokona férjére, aki épp válásban volt.

 

bérgyilkos

Bérgyilkos. Fotó: Unsplash

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top