nlc.hu
Család

Egyetlen villanykörtéje van, szobáról szobára viszi

Egyetlen villanykörtéje van, spórolásból mindig abba a szobába csavarja be, ahol épp szüksége van rá

Miután alig bírta kifizetni az egyik villanyszámláját, Martin drasztikus spórolásra szánta el magát, melynek egyik lépéseként kicsavarta a körtéket a lakása lámpáiból. Ma már csak egyet használ, és azt mindig viszi magával.

Az ausztráliai Bateman’s Bayben élő Martin Bongiorno egy csúnya munkahelyi baleset óta segélyekből él, és az elszálló energiaárak és a magas infláció miatt egyáltalán nincs könnyű helyzetben. Komoly bajba azután került, miután kiderült, hogy nagyjából 400 ezer forintnyi összeggel tartozik az áramszolgáltatójának. Mivel Martin nem szeretné, ha lekapcsolnák nála az áramot, komoly spórolásba kezdett: egyetlen villanykörtével jár-kel a lakásban, és mindig abba a szobába csavarja be, ahol épp szüksége van rá – írja a Ladbible.

Villanykörte csere

Szokatlan spórolási taktika (Fotó: Getty Images)

Az egyedülálló apuka más módszerekkel is próbál spórolni. Csak hideg vízzel zuhanyzik, és a villanyt kizárólag azután kapcsolja fel, miután teljesen besötétedett odakint. Mivel a főzés/sütés is sok energiát igényel, emiatt nem főz otthon, kizárólag olyan ételeket fogyaszt, amiket nem kell megsütnie vagy megfőznie. Még így sincs könnyű helyzetben, mert nemrég a lakbérét is megemelték.

Folyamatosan ebben a túlélési üzemmódban vagy. Fárasztó, mert egy idő után rájössz, hogy ez nem átmeneti, hanem ez az életed

– vonta le Martin a szomorú tanulságokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top