nlc.hu
Család

Bántalmazás miatt halt meg egy csepregi két és fél éves kisfiú

A csepregi szülők hónapokig bántalmazták és éheztették 2,5 éves gyermeküket, belehalt az abúzusba

A vád szerint hónapokon keresztül bántalmazták és éheztették a fejlődésben visszamaradt két és fél éves kisfiukat.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt álltak bíróság elé a csepregi szülők, írja az RTL.

Villogó egy rendőrautó tetején

Fotó: Unsplash

Hónapokon keresztül bántalmazták és éheztették a fejlődésben visszamaradt két és fél éves kisfiukat. A vádirat szerint a gyermek többször ruha nélkül feküdt a földön, tüdőgyulladást kapott, de fájdalmai ellenére sem vitték orvoshoz, végül segítség hiányában tavaly februárban meghalt. A holtestét az apa találta meg, aki ezután öngyilkos akart lenni, az anya, aki akkor a 6. gyerekével volt terhes, megpróbálta újraéleszteni az órák óta halott gyermeket.

A szülők három másik gyermekük fejlődését is veszélyeztették, amiért szintén felelniük kell. Négy gyermeküket bepelenkázták és egy leláncolt szobában tartották, csak ételt adtak be nekik. 

Az apa mindent tagadott, az anya tárgyalást kért, de beismerte tettét, amit a bíróság nem fogadott el, így júliusban tárgyalást tartanak.

A Debreceni Járásbíróság még március 3-án döntött egy nevelőanya letartóztatásáról, aki ellen gyermekbántalmazás miatt halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Az első hírek szerint leesett a lépcsőn, és azért halt meg egy két és fél éves kisfiú a Hajdú-Bihar vármegyei Polgáron, de az ügyészség szerint nevelőanyja olyan súlyosan bántalmazhatta a gyereket, hogy belehalt a sérüléseibe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top