nlc.hu
Család
Megnősült Lajos bajor herceg

Megnősült Lajos bajor herceg, Habsburg György és felesége is részt vett az esküvőn – fotók

Münchenben tartotta meg az esküvőjét Lajos bajor herceg és szerelme.

Tavaly augusztusban jelentették be, hogy Lajos bajor herceg, az utolsó bajor király dédunokája eljegyezte szerelmét, Sophie-Alexandra Evekinket. A pár közel egy évet várt az esküvővel, 2023. május 20-én mondták ki a boldogító igent.

Lajos bajor herceg és Zsófia-Alexandra hercegné

Lajos bajor herceg és Zsófia-Alexandra hercegné (Fotó: Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)

A kriminológiából doktoráló menyasszony klasszikus, virágmotívumokkal díszített ruhában, hosszú fátyollal díszítve vonult az oltár elé a Theatinusok templomában, Münchenben. A fogadalomtétel után a frigyet a nymphenburgi kastélyban, az egykori bajor monarchia ősi székhelyén ünnepelték meg, írja az RTL.hu.

Sophie-Alexandra Evekink és édesapja, Dorus Evekink
Megnézem
Összes kép (4)

 

Sophie-Alexandra Evekink, azaz most már Zsófia-Alexandra hercegné 1989-ben született Szingapúrban egy holland-kanadai családba, több évet töltött emberi jogi kérdésekkel foglalkozó munkakörben. A University College Londonban (UCL) szerzett alapdiplomát politológiából és kelet-európai tanulmányokból, az Oxfordi Egyetemen pedig mesterképzését végezte el. Jelenleg itt végzi doktori tanulmányait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top