nlc.hu
Család

Családja mentett meg egy kunszentmártoni férfit

Felesége és lánya küzdött egy kunszentmártoni férfi életéért

Ha ők nem kezdik meg az újraélesztést, a férfi nagy valószínűséggel nem éli túl.
Az Országos Mentõszolgálat megkülönböztetõ jelzést használó mentõautója halad a fõvárosban este, Csepelen, II. Rákóczi Ferenc úton

Tegnap délután lefeküdt pihenni az a 70 év körüli férfi, akihez kunszentmártoni otthonába kérték a mentők gyors segítségét – számolt be az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

A férfi furcsán vette a levegőt, ezért lánya és felesége próbálták felébreszteni, de a beteg nem reagált, így azonnal mentőt hívtak. A mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a bátor bejelentőket, akik bár borzasztóan megrémültek, pontosan követték a telefonos utasításokat.

A mentők perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül rövid időn belül sikerre vezetett. A férfit végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top