nlc.hu
Család

Titkolta a családja előtt a lottónyereményét a jelmezes férfi

Jelmezben vette át lottónyereményét, hogy ne bukjon le a családja előtt

Félt, hogy a sok pénz miatt ellustulnak a családtagjai.

Egy kínai férfi, aki komolyabb összeget nyert a lottón, úgy döntött, eltitkolja a családjától, hogy mekkora szerencséje volt, ezért egy titokzatos sárga rajzfilmfigurának öltözve vette fel a nekijáró nyereményt, hogy ne derüljön ki a személyazonossága. 

„Nem mondtam el a feleségemnek és a gyermekemnek, hogy nyertem, mert attól féltem, hogy túlságosan elkényelmesednek, és nem fognak dolgozni vagy nem fognak keményen dolgozni a jövőben” – nyilatkozta a férfi, aki egy hotelben szállt meg, mielőtt átvette volna a nyereményt. „Nem mertem kimozdulni a szállódból, mert féltem, hogy elveszítem a szelvényeket” – tette hozzá.

Egy férfi kínai pénzt számol.

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Sheldon Cooper/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Állítása szerint egyébként régóta lottózik, de eddig csak kisebb összegeket nyert. Azt is elárulta, hogy korábban mindig új számokat játszott meg, de néhány évvel ezelőtt úgy döntött, hogy ragaszkodik egy kedvenc számsorához, és így utólag, ez nagyon jó döntés volt. 

És ugyan hivatalosan 219 millió jüan volt a nyereménye, de az adók miatt csak 171,6 millió jüan maradt neki, ebből az összegből pedig 5 millió jüant jótékony célokra ajánlott fel.

(via Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top