nlc.hu
Család

Videóban támogatta az eutanáziára készülő nagymamáját

Látni őt jól meghalni a legnagyobb ajándék – videóban támogatta az eutanáziára készülő nagymamáját

A híres modell támogatja a nagymamáját, aki úgy döntött, hogy eutanáziát kér.
nagyi és a modell unokája

Ali Tate Cutler, a Victoria’s Secret modellje videóra vett egy érzelmes beszélgetést a nagyijával, akin hamarosan eutanáziát hajtanak végre Kanadában. A felvételt szombaton töltötte fel a TikTokra, amit több mint 3,2 millió megtekintést ért el.

@alitatecutler Only thing that is certain is death and taxes. So much love to those who have come and gone before us. #finalfarewell #euthanasia #deathandtaxes #ondying ♬ Emotional Piano for the Soul (Inspirational Background Music) - Fearless Motivation Instrumentals

Míg a 32 éves Cutler a texasi Austinban él, addig Bubbie Kanadában lakik, ahol 2016 óta legális az eutanázia felnőttek számára. Az elmúlt években sok vita született az legális öngyilkosság kapcsán, főleg azután, hogy a kanadai törvényhozók lazítottak a kritériumokon, amelyek meghatározzák, kik lehetnek jogosultak az eutanáziára.

Cutler a The Postnak elmondta, hogy egy mély, érzelmes, utolsó hetet töltött együtt nagymamájával Kanadában, ekkor vette fel a videót is.

„Sok időt töltöttünk azzal, hogy beszélgettünk és nevettünk, átbeszéltük az emlékeket. Látni őt jól meghalni a legnagyobb ajándék” – mondta a nő, hozzátéve, hogy kezdetben ellenezte az eutanázia gyakorlatát, egészen addig, amíg nem látta, milyen fájdalmakkal küzd a nagymamája.

Cutler azt is elárulta, hogy az egész családja úgy döntött, támogatja Bubbie döntését, bár különböző módon dolgozzák fel a közelgő halálát.

Bubbie pedig elmagyarázta, hogy az eutanáziáról döntő orvosok meggyőződtek arról, hogy a diagnózisa halálos kimenetelű, hagytak időt neki, hogy átgondolja a döntését, és a halála időpontjáig meggondolhatja magát.

A nagymama azt is elmondta, hogy három injekcióval fogják a túlvilágra segíteni. Az elsővel elaltatják, így nem lesz tudatánál, amikor a halálos injekciókat is megkapja. A beavatkozást egy kórházban fogják elvégezni.

Az eutanázia kapcsán már olvastunk olyan történetekről is, amikor pszichés betegek küzdenek azért, hogy véget vethessenek a szenvedésüknek. A 23 éves Kelly is ilyen, képtelen tovább együtt élni a mentális problémáival, ezért küzd, hogy engedélyezzék számára az eutanáziát.

Kiemelt kép: Instagram

(Via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top