nlc.hu
Család

Levideózta eutanáziára készülő nagymamája utolsó napjait

Megrázó: levideózta nagymamája utolsó napjait a Victoria’s Secret modellje

Emlékezetessé akarta tenni nagymamája utolsó napjait a modell.

A Victoria’s Secret modellje elárulta, miért volt fontos számára, hogy dokumentálja azokat az utolsó napokat, amelyeket halálosan beteg nagymamájánál töltött, miután a 85 éves nő úgy döntött, eutanáziát kér.

Ali Tate Cutler, egy texasi modell a TikTokon felfedte nagyanyja tervét, aki orvosi segítséggel fog meghalni. Az érzelmes videók sorozatának első részében Cutler elmagyarázta, hogy a Kanadában élő nagymamája, akit Bubbie-ként emleget, az eutanáziát választotta, miután áttétes rákot diagnosztizáltak nála. Kanadában az eutanázia és az asszisztált öngyilkosság 2016 óta legális a 18 éven felüliek számára (érdekesség, hogy Hollandiában 12 éves kor alatt is már lehet eutanáziát kérni).

„Bubbie élete utolsó fejezetéhez érkezett” – mondja Cutler egy videóban.

A nagymama utolsó napjairól közzétett másik videóban, amelyet azóta több mint 12 millió alkalommal néztek meg, Cutler lefilmezte, amint vacsorára készülnek. „A nagymamám az eutanáziát választotta, így ez az utolsó alkalom, amikor elvihetem vacsorázni” – magyarázta Cutler a videó feliratában, és megjegyezte, hogy rengeteg nehéz érzést él át, de a cél most az, hogy ezt a hetet a legemlékezetesebb hetévé tegye a nagyinak.

Cutler az Independentnek nyilatkozva elárulta, hogy a nagymamája mindig is támogatta az eutanáziát, és mire megkapta a rákdiagnózist, tudta, hogy ez az a mód, ahogyan ki akar lépni ebből a világból.

Cutler egész családja Kanadába utazott, hogy együtt legyenek. A modell azt is lefilmezte, ahogy ömlenek a könnyei, amikor elválnak a reptéren. Akkor látta utoljára nagymamáját. Hogy mindezt, miért tette közszemlére? Meg akarta mutatni az élet végének szépségét is, és fel akarta hívni a figyelmet arra, milyen fontos a méltó búcsú, amit az eutanázia biztosít.

Unokája azon kérdésére, hogy ideges-e, a 85 éves asszony nemet mondott. „Nagyon várom – mondta. – Ha készen leszek, tudni fogom. Mindig magam hoztam meg a döntéseimet az életben, és bízom benne, hogy a halálban is ezt fogom tenni.”

Utolsó videójukban a nagymama tanácsokat is adott az életre: “Nevess, érezd jól magad, élvezd szeretteid társaságát, mondd el nekik, mennyire szereted őket. Becsüld meg a szerelmet, mert olyan értékes!” – tanácsolta.

@alitatecutler Someone in my comments asked me what her advice would be for a life well lived. This is what she said 🥹 #euthanasia #finalfarewell #ondying ♬ multiverse - Maya Manuela

Az asszony abbéli meggyőződésének is adott hangot, hogy férje várja a túloldalon, hogy végre újra találkozhassanak.

nagymama és unokája

Fotó: TikTok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top