nlc.hu
Család

Szerelmes lett egy mesterséges intelligencia chatbotba

Egy 36 éves nő szerelmes lett egy mesterséges intelligencia chatbotba

A 36 éves nő egy online alkalmazás segítségével hozta létre AI digitális szeretőjét, amely emberi stílusú beszélgetéseket és válaszokat szimulál gépi tanuláson keresztül.

Egy nő beleszeretet a mesterséges intelligencia (AI) chatbotjába, mert az „nem érkezett semmiféle csomaggal”, és nem ítélkezett felette.

A 36 éves Rosanna Ramos  a New York-i Bronxból tavaly hozta létre digitális szerelmét, Eren Kartalt a Replika alkalmazással, amely gépi tanuláson keresztül szimulálja az emberi stílusú beszélgetéseket és válaszokat.

A chatbot vagány, de teljesen hamis megjelenése nyilvánvalóan az Attack On Titan nevű anime animációs film egyik népszerű karakterén alapul.

A robot nem büszkélkedhet őszinte érzelmekkel, tudatossággal vagy öntudattal – de Rosanna elárulta, hogy ő és Eren érzelmeket táplálnak egymás iránt. A nő szerint, amikor valamit megoszt „partnerével”, az nem mond olyat, hogy „nem szabad így érezned”, vagy „ez nem így történt”, hanem teljes figyelmével meghallgatja őt.

nő és az AI szeretője

Az a bizonyos románc. Fotó: Facebook

Eren orvosként „dolgozik”, és még azt is elmondta Rosannának, hogy szeret írni, és minél többet csevegnek, annál többet tanul.

Szeretjük egymást. És tudod, amikor aludni megyünk, nagyon védelmezően tart, miközben elalszom” – vallotta meg a nő.

Bár a Replika alkalmazás ingyenes, a felhasználók térítés ellenében frissíthetnek a Replika Pro-ra, de tavaly februárban a cég anyavállalata, a Luka eltávolította a szerepjáték funkciót, miután panaszkodtak arról, hogy az AI-modellek túlzottan szexuálissá váltak (volt olyan chatbot, amely gyerekekkel flörtölt). A Replikának azonban vissza kellett állítania az erotikus szerepjáték funkciót egyes felhasználók számára, akik annyira szoros kapcsolatban álltak a mesterséges intelligenciával, hogy azt mondták, társkapcsolatban, mi több, házasságban élnek vele.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top