nlc.hu
Család

Nem tudtak róla, hogy a MÁV megveszi a házukat

Sokáig nem is tudták, hogy a MÁV felvásárolja a házukat, ráadásul 10 millió forinttal olcsóbban

Egy család sokáig nem is tudott arról, hogy a MÁV felvásárolja a házukat, ráadásul 10 millió forinttal olcsóbban. Az egyedülálló anyának már kevesebb mint 60 napja van arra, hogy új otthont teremtsen magának és a 14 éves kislányának.

Szilvia egyedülálló anyaként neveli 14 éves lányát és most kénytelenek kiköltözni eddigi otthonukból a vasútvonal korszerűsítése miatt – írja a Blikk

vonatok a megállóban

A sínen csak a vonatnak van helye (Fotó: Mávinform)

A családnak mindössze másfél hónapja van arra, hogy kiköltözzenek a házukból a Budapest-Belgrád-vasútvonal miatt. 

Az eljárásról, pontosabban arról, hogy a MÁV felvásárolja a házukat, Szilvia sokáig nem is tudott, mivel az erről szóló levelet egy olyan lakcímre postázták, ahonnan már nyolc éve elköltöztek, így januárig semmiről sem tudtak. Az esettel kapcsolatban még a fellebbezés lehetősége sem jöhet szóba, mivel azt az első értesítés kiküldése után tehették volna meg, ami rossz helyre ment. 

Április közepére sikerült elérniük, hogy újratárgyalják az ügyet, ami meg is történt és kijelentették, hogy a házért ajánlott összeg továbbra is marad. Ez azt jelenti, hogy Szilvia és testvére fejenként 17 millió forintot kap majd, azonban egy szakértő szerint 10 millióval többet érne a lakás, mint amit kínálnak érte. Ez azt jelenti, hogy Szilviának és kislányának 17 millió forintból kell új otthon teremtenie, kevesebb mint 60 nap alatt.

Nem akarok áldozatként tetszelegni, de egyszerűen kiszúrtak velünk

– mesélte az anyuka a Blikknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top