nlc.hu
Család
Videojátékos tini üzleti sikere

Videójáték-imádatából gazdagodott meg a tini

17 évesen saját házat tud venni az édesanyjának az ukrán középiskolás.
Minecraftot járszó fiú

Az ukrán Maksym Gavrylenko még 2021-ben költözött Skóciába, hogy Helensburgh-ben található bentlakásos Lomond Iskolában tanulhasson. A középiskolás fiú sok kortársához hasonlóan odavan a videójátékokért, ám számára mindez nem csupán hobbi, hanem ma már komoly bevételi forrás is.

A tinédzser két évvel ezelőtt megvásárolt egy alacsony forgalmú Minecraft szervert, majd két barátjával olyan változtatásokat hajtottak végre rajta, amelyek következtében jelentős mértékben megnőtt az azt használó játékosok száma.

Mi az a Mineccraft-szerver?

A Minecraft-szerver egy játékos vagy szervezet által működtetett többjátékos játékszerver a Minecraft című videójátékhoz. A játékosok saját szervereket üzemeltethetnek, hogy többen egyszerre játszhassanak ugyanazon a pályán.

„Soha nem gondoltuk, hogy ez életképes üzleti lehetőséggé fejlődik, de a műszaki területen dolgozó bátyám és az iskola arra biztatott, hogy vizsgáljam meg a lehetőségeket, hogyan hozhatok létre valami jelentősebbet” – mondta a fiú.

Egy technológiai cég jelentős összegű ajánlatot tett a fiú és barátai által felfuttatott szerver megvásárlására, melyet a múlt hónapban el is fogadtak. 

A fiú saját vállalkozást alapított és ezt szeretné fejleszteni, illetve a továbbtanulást tervezi. Több brit, valamint amerikai egyetemre is jelentkezett.

„A játék iránti szenvedélyem mellett nagyon élveztem projektünk üzleti oldalát, ezért a világ különböző pontjain található egyetemekre jelentkeztem, hogy üzleti menedzsmentet tanuljak.”

Édesanyjának időközben a háború miatt el kellett hagynia Ukrajnát, jelenleg Portugáliában él. Maksym elhatározta, hogy a vállalkozásával keresett pénz egy részéből neki vásárol házat.

Iskolája is nagyon büszke a diákra. „Nincs kétségem afelől, hogy nem ez lesz az utolsó, amikor a Maksym üzleti sikereiről hallunk” – mondta az intézmény igazgatója, Johanna Urquhart.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top