nlc.hu
Család

Nem feltétlen tesz jót a pihenésünknek, ha a párunkkal alszunk együtt

Nem feltétlen tesz jót a pihenésünknek, ha a párunkkal alszunk együtt

Szeretsz együtt aludni a pároddal? Lehet, hogy nem tesz jót az alvásodnak.

Dr. Rajan, aki sebészként és a Sunderlandi Egyetem oktatójaként dolgozik, elmagyarázta, hogy nem mindenkinek ugyanolyan az alvási ciklusa, ami az együtt alvásnál gondot okozhat.

Együtt alvó pár talpai.

Fotó: Getty Images

Ez ugyanis azt is jelentheti, hogy az egyik partner krónikus alváshiányban szenved, míg a másik tökéletesen pihen éjjel. A testhőmérséklet is problémát jelent, mivel a közös ágyban töltött idő automatikusan megemeli a testhőmérsékletet, ami elégtelen alváshoz vezethet.

Dr. Karan kifejtette az egyik TikTok videójában: „Az elalváshoz szükséges egyik kiváltó ok a testmaghőmérséklet csökkenése. Az ágy megosztása megnöveli a testhőmérsékletet, így tovább tart, amíg elalszol” – magyarázta a szakember.

Dr. Karan kifejtette azt is: „Az elalváshoz szükséges egyik kiváltó ok a testmag-hőmérséklet csökkenése. Az ágy megosztása megnöveli a testhőmérsékletet, vagyis tovább tart, amíg elalszol”.

A követőket megosztotta a téma, néhányan nehezen tudták elképzelni, hogy a párjuk nélkül el tudjanak aludni.

Egy személy bevallotta, hogy “túlságosan szereti az ölelést” ahhoz, hogy ezt kipróbálja, míg egy másikuk így viccelődött: „Mondd ezt az én elkényeztetett Yorkshire Terrieremnek”

A napokban írtunk egy influenszer párról is, akik arról meséltek, hogy csak nagyon ritkán alszanak együtt, bár ők teljesen más okokból.

(Via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top