nlc.hu
Család

A Krétában kaptak üzenetet a szülők az állampapírokról

A Krétában ajánlgatja a szülőknek az állampapírt az államadósság-kezelő

Az üzenet szerint remek ajándék lehet ez a gyereknek.

A Kréta faliújságján rendszerüzenetként hívta fel az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) a szülők figyelmét arra, miért érdemes állampapírt vásárolni a gyermekeiknek. 

„Minden ballagást/tanévzárót nagy készülődés előz meg, hiszen szeretnénk maradandót ajándékozni gyermekeinknek. Erre kiváló megoldás lehet a MAGYAR ÁLLAMPAPÍR, amely egy jól kamatozó, kamatadómentes, már kis összegtől – akár 1 forinttól – megvásárolható megtakarítási forma. Érdemes az ajándékba kapott nagyobb összeget, zsebpénzt is magyar állampapírban gyarapítani, de akár saját magunknak is vásárolhatunk”idézi az RTL.hu az üzenet szövegét.

A Magyar Államkincstár új állampapír-értékesítési pontja a zuglói kormányhivatalban a megnyitó napján.

A Magyar Államkincstár új állampapír-értékesítési pontja a zuglói kormányhivatalban a megnyitó napján, 2023. március 8-án. (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

„Nagyon meglepett az üzenet, amikor beléptem a Krétába…Oda a gyerekem iskolai jegyei kerülnek, a tanárok, az osztályfőnök, az igazgató üzen benne. Ez a gyerekem iskolai előmeneteléről szól. Semmi köze a pénzügyeihez, ahogy az államnak sincs köze a pénzügyeimhez” – nyilatkozta az egyik szülő.

Mint ismert, nemrég több pénzügyekkel kapcsolatos jogszabály is megjelent, ezek alapján a bankoknak az év végén közölniük kell az ügyfelekkel, mennyit nyertek volna, ha pénzüket állampapírba teszik, szemben a bankbetétekkel, a másik változás az, hogy 13 százalékos szociális hozzájárulást kell majd fizetni bizonyos megtakarítási formák esetében. Az új szabályozás nem érinti az állampapír-befektetéseket, valamint a nyugdíj-előtakarékossági számlán, illetve a tartós befektetési számlán kezelt vagyonokat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top