nlc.hu
Család

Furcsak kislány név

„Nevettem, amikor a testvérem elárulta, hogy nevezte el a gyerekét”

A nő nem bírta magában tartani a nevetést, mikor meghallotta a születendő gyermek nevét.

Ha a babanevekről van szó, az egyik ember kedvenc neve a másikat mélyen megrázza.

A partnerek összeveszhetnek, a családok pedig háborúba keveredhetnek azon, hogy az emberek milyen nevet adnak utódaiknak.

Egy nő teljesen kiakadt, hogyan nevezte el kisbabáját a 21 éves nővére és párja. A Reddit oldalán osztotta meg véleményét a történetről – ahonnan később az oldal moderátorai törölték –, és elmesélte, hogyan került kellemetlen helyzetbe a babaváró bulin.

„Van egy húgom, Ella – írta. – Tavaly férjhez ment. Tudtuk, hogy azonnal gyerekeket akarnak, és múlt vasárnap volt a babaváró buli. Tudtam, hogy bejelenti a nemet és a nevet, de Sam (a férj) édesanyja intézte el, így meglepetés volt. A nemek felfedésekor megjelent a rózsaszín, és mindannyian ujjongunk. Ella ezután bejelentette a nevet, és elővett egy baba alsónadrágot, amelyen »Sammella« felirat volt.

Igen, jól olvastad:

Sammella, vagyis apa és anya, Sam és Ella nevének ötvözete.

„Volt néhány jajj, de aztán halálos csend támadt, én pedig nevettem, hogy ez nem lehet igaz. A szalmonella jutott róla eszembe.”

A nő azzal folytatta, hogy a férj anyja szépnek találta a nevet, és azt üvöltötte, hogy mindent tönkretett a testvér, hiszen a név az ő szerelmüket hivatott jelképezni. A saját anyja is azt mondta, tartania kellett volna a száját.

„Nem fogok hazudni, utána elmentem. Azt mondják, a buli folytatódott, de a hangulat már nem volt az igazi.”

(via)

Kisbaba

Kisbaba (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top