nlc.hu
Család

Autóban hagyott kétéves kisgyermek halálát okozta a hőség Szlovéniában

Felforrósodott autóban lelte halálát egy kétéves gyermek Szlovéniában

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult vizsgálat a szülők ellen.

Autóban hagyott, kétéves kisgyermek halálát okozta a hőség Szlovéniában. A lakott területen, a tűző napon parkoló járműben hagyott gyermeket egy járókelő fedezte fel kedden délután. A helyszínre kiérkező mentők már nem tudtak segíteni a gyermeken, írta az MTI.

A tragédia a Ljubljanától 60 kilométerre keletre fekvő Prebold településen történt, a településen a meteorológiai szolgálat közleménye szerint 30 Celsius fok volt a hőmérséklet.

Gyerek alszik az autóban

Képünk csak illusztráció, (Fotó: Getty Images)

 A rendőrség mindkét szülőt letartóztatta. Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult vizsgálat ellenük. Marko Repnik, Prebold polgármestere elmondta, hogy a település lakóit megrázta a tragédia.

Mivel Magyarországon másodfokú hőségriasztás van érvényben, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is felhívta a figyelmet arra, hogy tilos gyermeket vagy háziállatot hagyni kocsiban.

A kocsi ilyenkor úgy működik, mint üvegház, néhány perc alatt szaunává válik, akár 75 Celsius-fok is lehet, ami akár halálhoz is vezethet

– figyelmeztetett Mukics Dániel szóvivő.

Hozzátette, oldószert, hígítót, alkoholtartalmú fertőtlenítőt sem szabad a kocsiban hagyni, mert ezek a nagy melegben párologni kezdenek, illetve a legkisebb szikrára belobbannak. Nem szabad továbbá öngyújtót, spray-ket, szénsavas üdítőt sem a kocsiban hagyni, ezek is felrobbanhatnak, a PET-palack pedig úgy gyűjtheti össze a napsugarakat, hogy az tüzet is okozhat a járműben.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top