nlc.hu
Család

Megszólták, mert elvált a haldokló férjétől

Rengeteg támadást kap, amiért elvált a haldokló férjétől

A kezelések már öt éve tartottak, amikor Yana úgy döntött, hogy nem várja meg a férje halálát, és még előtte beadja a válókeresetet.

Yana Fry most 40 éves, de még csak 22 volt, amikor hozzáment a nála 15 évvel fiatalabb férjéhez. A családalapítást tervezgették, amikor a sors közbeszólt: a férfinél hererákot diagnosztizáltak. A szentpétervári származású nő és férje ekkor New Yorkban élt együtt, és bár eleinte bizakodtak, ahogy telt az idő és múltak a kezelések, lassan világossá vált, hogy a férje élete nem lesz megmenthető.

Yana számára a kezelések ötödik éve volt a legnehezebb: ekkor kezdett el gondolkodni azon, hogy elhagyja a férjét. Állítása szerint azért, mert nem bírta elviselni a férfi állandó önsajnálatát – írja a 24.

Válás

Ennek a házasságnak is vége (Fotó: Pixabay)

A változást az hozta meg nála, amikor egy közös barátjuk öngyilkos lett. Ekkor gondolkodott el először azon, hogy az öngyilkosság is egy lehetőség, és ettől a gondolattól annyira megijedt, hogy úgy érezte, mielőbb el kell menekülnie a házasságából, mert ha nem menti meg magát, valószínűleg ő is meghal. A válókereset beadása így is megdöbbentette a párját, akivel azóta egyáltalán nem beszélnek.

A nő szerint a férje a kezelések elején még rá is figyelt, de később már minden csak önmagáról szólt, a felesége igényei egyáltalán nem számítottak, és folyamatosan sajnáltatta magát.

A nőt megdöbbentette, milyen reakciókat kapott, amikor kiderült a válás ténye. Sokan őt hibáztatták. A haldokló férj ezek után egy rövid időre újraházasodott, két évvel a válását követően halt meg. A halálhírről senki nem szólt Yananak a közös ismerősök közül, a Facebookról tudta meg. Fry azóta újraházasodott, Szingapúrba költözött és sokáig járt terápiára, hogy helyre rakja az összekuszálódott érzéseit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top