nlc.hu
Család
375 gyermeke van, de tovább adományoz a donor

Hiába a levegőben lógó hatalmas bírság, továbbra is adományoz a spermadonor

Jonathan Jacob Meijert nemrégiben beperelték incesztus veszélye miatt, mégis tovább folytatja az adományozást, emellett saját családra is vágyik.

Ahogy azt az nlc is megírta, a 41 éves zenészt, aki jelenleg Kenyában él, egy holland, a donorgyermekek jogait képviselő szervezet és egy édesanya perelte be. Azt remélik, így sikerül majd eltiltani a férfit attól, hogy a jövőben donorként tevékenykedjen, és hogy azokon a termékenységi klinikákon, ahol megfordult, megsemmisítik majd a mintát azok kivételével, amelyeket olyan nők számára tartanak fent, akik szeretnék, hogy ne kelljen másik donort keresni, amennyiben a jövőben még több gyermeket szeretnének vállalni. 

Jonathan Jacob Meijer

Fotó: Facebook

A 42 éves férfi  2007-ben kezdte el az adományozást, több módszerrel, például csatlakozott olyan Facebook-csoportokhoz, amelyekben gyermekvállalással küzdők próbáltak megoldást találni a problémájukra.

Mindemellett nemcsak egy, hanem  egyenesen 11 klinikán regisztrált spermadonoroként, valamint a világ egyik legnagyobb spermabankjában, a Cyros-nál is bejelentkezett. Meijer mindegyik klinikának azt mondta, hogy kizárólag ott adományoz, és mindegyik leendő anyának azt mondta, hogy kb. 10 gyereke van.

Ez elég alábecsült szám, ahhoz képest, hogy a férfinak csak Hollandiában körülbelül 375 gyermeke van. Emellett minteg 80 gyereke van Németországban, 35 Belgiumban, 4 Argentínában és 2 Ausztráliában.

Meijer a német médiának azt mondta, hogy neki ezzel nincs gondja, mindig valami jelentőségteljeset szeretett volna kezdeni az életével.

Természetesen az anyák sem tudtak arról, hogy Meijer ennyi banknál adta le a mintáját. Az érintett nők közül többen összefogtak, még online csoportok is alakultak, pl. “Donorkind 102 JJM” Facebook néven.

Ha tudtam volna, hogy már több mint 100 gyermeket nemzett, soha sem választottam volna donornak. Ha belegondolok, milyen következményekkel járhat ez a gyermekemre nézve, rosszul leszek. Többen is felszólították, hogy fejezze be, de nem volt foganatja, így nem maradt más lehetőségem, kénytelen voltam a bírósághoz fordulni

– nyilatkozta az édesanya, aki a Donorkind szervezettel együtt beperelte a férfit.

A polgári bíróság végül úgy döntött, hogy ha folytatja az adományozást, 100 000 euró (több mint 37 millió forint) bírságot kap.

A Sonorkind szervezet ügyvédje, Mark de Hek pedig így nyilatkozott az ügyben: “Ez a viselkedés veszélyes a donor gyermekek mentális jólétére és egészségére. Azzal, hogy reproduktív ösztönét részesíti előnyben, a donor törvényellenesen cselekszik.”

Annak ellenére, hogy a bíróság utasításba adta Meijernek, hogy hagyja abba az “adományozást”, a férfi folytatja, bár azt állítja, hogy csak azoknak az asszonyoknak adományoz, akiknek már van gyerekük tőle – ami engedélyezett.  Sőt, úgy tudni, a férfinek nem elég 375 donorbébi,  családot akar alapítani, öt gyerekről álmodik.

(Via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top