nlc.hu
Család

ChatGPT-vel választottak nevet a gyereküknek

A ChatGPT segítségével választott nevet gyerekének a kismama

A mesterséges intelligencia akár a névválasztásban is tud segíteni a szülőknek.

Egy amerikai kismama a Redditen írt arról, hogy a ChatGPT segítségével választott nevet a gyermekének. A chatbotnak első körben annyi információt adott meg, hogy elegáns nevet szeretne, illetve, hogy a vezetékneveket részesíti előnyben keresztnévként.

A ChatGPT erre húsz nevet ajánlott fel, melyek között azonban nem talált az ízlésének megfelelőt, ezért pontosította kérdését annyiban, hogy a nevek szerepeljenek az 500 legfelkapottabb név listáján, illetve hozzátette még, hogy az első két gyermekének keresztneve neve Reagan és Brooks.

„A következő listával a ChatGPT valóban betalált. Nagyon tetszenek, és csak meg akartam osztani, hátha másnak szüksége van babanév-tanácsadásra, de nem akar fizetni érte” – írta a nő.

Újszülött baba lábai

Illusztráció: Getty Images

Mint kiderült, nem is ő az egyetlen szülő, aki mesterséges intelligencia segítségét kérte a névválasztáshoz, mivel más redditezők is elmesélték, hogy hasonlóképp tettek.

Egy felhasználó az első gyermeke nevét adta meg a chatbotnak, és olyan neveket kért tőle, amelyek jól illettek hozzá, és hasonló hangulatúak. „Egyik név sem szerepel a top 1000-ben, ami nagyon lenyűgözött” – tette hozzá.

Egy másik redditező a lánya nevét futtatta le a ChatGPT-n, és ez alapján kért lehetséges fiúneveket a születendő, második gyermekének. Az első két listán szereplő név a családi kapcsolatok miatt nem jöhetett szóba, végül a harmadik helyen szereplő nevet kapta a baba.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top