nlc.hu
Család

Elolvadsz Ariel és egy autista fiú találkozásán

Cukiság Disneylandben: egy autista fiú és Ariel találkozásán olvadozik az internet

A találkozásról videó is készült.
ariel

Autista gyerekekkel kalandparkba menni nem kis kihívás a szülőknek, de ha az animátorok jól képzettek és megfelelően tudnak reagálni a különleges bánásmódot igénylő gyerekekre, akkor mindenkinek nagyon jó élmény lehet. Ezt bizonyította be egy felvétel, amin egy nembeszélő autista kisfiú és az Arielt alakító animátor szívmelengető interakciója látható a floridai Disneylandben.

A kamaszfiú és a vízi hercegnő a találkozás után azonnal megtalálták a közös hangot: a fiú a kezével halakra hasonlító mozdulatokat tett, amit az animátor észrevett és rögtön meg is jegyzett.

„Nagyon tetszik, amit a kezeddel csinálsz. Olyanok mint a halak. Ha Ficánka itt lenne, neki is nagyon tetszene” – dícsérte meg a fiút, aki széles mosollyal és további kézmozdulatokkal értékelte a kedves gesztust.

A kommentelők elolvadtak a videó láttán. „Jó látni, hogy ilyen remek emberek dolgoznak Disneylandben” – írta valaki. „Köszönöm a kedvességedet” – címezte az animátornak egy másik autista anyukája.

A Disneynél egyébként komoly irányelvek vannak azért, hogy a speciális igényű gyerekeknek is varázslatos élményt nyújthassanak. Nekik elengedik a belépőjegyet és a sorbanállásnál is előre veszik őket – áll a cég honlapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top