nlc.hu
Család

12 évi szobafogság

12 éven át szobafogságban tartotta a feleségét egy német férfi

Lesoványodva, törött végtagokkal, ruhátlanul, kopaszra nyírt fejjel került elő a szerencsétlenül járt asszony.
rács

Őrizetbe vettek Franciaországban egy német állampolgárságú férfit, aki 12 éven keresztül szobafogságban tartotta a feleségét. Az 55 éves férfi a francia-német határon fekvő kisvárosban, Forbachban élt a szintén német származású feleségével, akit a lakásuk egyik vasráccsal lezárt szobájában tartott fogva. A nő a fogvatartás ellenére valahogyan hozzájutott egy telefonhoz, amellyel vasárnap este sikerült segítséget kérni a wiesbadeni német rendőrségtől. A német rendőrök azonnal riadóztatták a francia kollégáikat, és a férfit a metzi rendőrség egyik akciócsoportjának hétfő hajnalban sikerült őrizetbe vennie.

Az 53 éves, lesoványodott nőt hétfőn reggel kopaszra nyírt fejjel, ruhátlanul, törött lábakkal és ujjakkal találták meg a lakásban. Az áldozat azt mondta, hogy a férje 2011 óta tartotta elzárva a lakásban.

A férj ellen erőszakos fogvatartás, kínzás és nemi erőszak gyanújával emelhetnek vádat. A lakásban találtak egy kínzásra használt padot és egy naplót is, amelyben a férfi dokumentálta a fogvatartás alatt megtörtént eseményeket, többek között azt is, hogy mikor adott enni a nőnek.

(MTI)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top