nlc.hu
Család

Fogva tartotta lányát a német anya

8 évig tartotta bezárva saját lányát egy német anya

Egész eddigi életében bezárva, egy egyágyas szobában élte az életét egy 8 éves kislány, akit saját anyja és nagyszülei tartottak fogságban.

Az ügyészek vizsgálják annak a 8 éves kislánynak az ügyét, akit az anyja és a nagyszülei rejtegettek a németországi Attendornban. A most 8 éves kislányt, akire „Maria” néven hivatkozik a német sajtó, 18 hónapos kora óta tartottak fogságban egy egyágyas szobában. A német hatóságok idén szeptemberben bukkantak rá a gyermekre, aki fizikailag annyira gyenge volt, hogy a lépcsőzés is nehezére esett, de beszélni tud.

„Nem sok mindent láthatott a külvilágból” – mondta Patrick Baron von Grotthuss ügyész a SauerlandKurier című helyi lapnak.

Az orvosok, akik szeptember 23-i kiszabadulása után megvizsgálták a lányt, nem találtak fizikai bántalmazásra vagy alultápláltságra utaló jeleket. A vizsgálat során azonban a lány állítólag azt mondta, még soha nem látott erdőt, nem járt réten, illetve nem ült autóban.

Egész életében fogságban tartott 8 éves kislány

Fotó: Getty Images/ Basak Gurbuz Derman

Sokkoló történet

A lány édesanyja, akit a Bild újság Rosemarie G-ként nevezett el, nem sokkal a gyermek születése után, 2013 decemberében elvált annak apjától. Miután a nő megtudta, hogy volt férjének új kapcsolata van Rosemarie G közölte, hogy Olaszországba viszi Mariát és ott fognak élni a rokonoknál. Az édesapának akkor kezdett gyanússá válni a történet, amikor az Olaszországba küldött levelei válasz nélkül maradtak – írja a The Times.

Egy másik rokon pedig meg is látogatta azt az olaszországi házat, ahol Rosemarie G-nek és Maria-nak élnie kellett volna, de kiderült, hogy soha nem laktak ott.

Végül házkutatási parancsot adtak ki a nő attendorni házára, és ekkor találták meg a rendőrök Mariát. A kislány jelenleg egy nevelőotthonban van, orvosi és pszichológiai ellátásban részesül, és újra találkozhat édesapjával, aki azt mondta, szívesen vállalná a lány felügyeleti jogát – írja a Bild.

Hogy a gyermeket miért rejtették el a világ elől szinte egész életében, továbbra sem világos, mivel az édesanyja és a nagyszülei a jelentések szerint nem voltak hajlandóak válaszolni a rendőrségi kihallgatás során.

Siegen városának ügyészi hivatala fogva tartás és kiskorúval szembeni rossz bánásmód miatt nyomoz a gyermek anyja és nagyszülei ellen. A 47 éves anya akár 10 év börtönbüntetésre is számíthat.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top