nlc.hu
Család

18 műtét után amputálni kell a 15 éves Levi lábát

18 műtét után amputálni kell a 15 éves Levi lábát

A rengeteg műtét ellenére nem jött rendbe a tiszavasvári fiú lába, ezért a héten amputálni fogják.
Édesanyjával mozgólépcsőzik Levi, akinek amputálni kell a lábát

Levinek vele született lábgörbülete van, emiatt a fél életét tolószékben vagy mankóval a hóna alatt töltötte. A fiú még csak 15 éves, de már 18-szor műtötték, először 8 hónapos korában. Ám hiába a sok operáció, Levinek végül amputálni kell a bal lábát – számolt be a Fókusz.

Sokáig bíztak a helyreállító műtétekben, de Levi lába csak egyre rosszabb lett. Nemrégiben pedig egy orvos azt mondta, hogy „ettől a roncstól meg kell szabadulni”. Az ugyanis meggátolta Levit abban, hogy igazi gyerekkora legyen és együtt játszhasson a barátaival.

Karolina, Levi édesanyja összetört, mikor megtudta, hogy fia lábát le kell vágni. Leviben jó és rossz érzések kavarognak:

Elsőre az jutott eszembe, hogy járni fogok újra segédeszköz nélkül. A második érzés nyilván rossz: mégsem lesz lábam. (…) Nyilván félek is egy kicsit, de nem annyira, mert most már tudom, hogy járni fogok majd protézissel

– mondta Levi.

Levi és édesanyja Tiszavasváriban egy szegények lakta szegregátumban élnek, ahol Karolina egyedül neveli őt. Arrafelé sokan iskolába sem járnak, de Levi kitűnő eredménnyel végezte el a nyolcadik osztályt, és komoly céljai vannak. „Azt szeretném, hogy legyen belőlem valaki. Hogy ne úgy végezzem, mint egy ottani helybéli, vagy hogy ne végezzem hajléktalanként. Hogy legyen egy jó szakmám, jól keressek, és legyen egy jó családom.”

Levi lábát pénteken amputálják, utána pedig 2 hónap rehabilitáció vár rá.

(Kiemelt kép: RTL)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top