nlc.hu
Család

Fotósorozatot készítettek egy édesapáról a szülőszobában

Látnod kell, hogy reagált az édesapa, mikor először kézbe vehette kisfiát, akire évekig várt

Eva Rose 20 éve fotóz szüléseket, pályafutása alatt sok mindent látott már. Azt mondja, mindezek ellenére örökre emlékezni fog arra párra, akik évekig próbálkoztak, hogy gyermekük születhessen. Az édesapa reakciója láttán szinte mindenki sírt a szobában.

Szokták mondani, hogy az élet nem más, mint egy hullámvasút, Paulo Coelhót idézve egy ejtőernyőzés, kockázatvállalás, esések és kelések sorozata. Az életünk során rengeteg megható pillanatot, küzdelmet és boldogságot, továbbá különböző mérföldköveket élhetünk át, amelyek már egészen gyerekkorunk óta végigkísérnek minket. Ilyen például az első ovis szerelmünk, az első napunk az iskolában, az első szerelmünk, a házasságkötés, illetve legmeghatározóbb talán a gyermekünk születése. A gyermekünk születése előtti kilenc hónap tele van örömteli pillanatokkal, ugyanakkor rengeteg nehézséggel, megpróbáltatással és félelemmel is. Persze mindenért kárpótol és minden értelmet nyer abban a pillanatban, amint találkozunk az újszülött kisbabánkkal a nagy napon. 

Eva Rose közel húsz éve dolgozik dúlaként, továbbá szülésfotósként. Munkájából fakadóan rengeteg szülést kísért már végig az első pillanattól az utolsóig, így sokszor volt szemtanúja annak a felejthetetlen pillanatnak, amikor a szülők először fogták kézbe a kisbabájukat. És mégis, mindezek ellenére van egy szülőpár, akik most is, évekkel később is különleges helyet foglalnak el a szívében.

A fotós 4 éve ismerkedett meg Marit és Ander Pettersennel, akik évekig küzdöttek, hogy egy napon majd kezében tarthassák szerelmük gyümölcsét. Eva azt mondja, mikor az első gyermekük született, még fogalma sem volt arról, hogy ilyen erős és sokszínű érzelmek fogják majd elönteni a szobát.

 

Az édesapa szinte egyből elkezdett zokogni, amint megpillantotta a várva várt kisfiát.

Az édesapa zokogva tartja kezében újszülött kisbabáját

Az édesapa zokogva tartja kezében újszülött kisbabáját (Fotó: Instagram/evarosebirth/screenshot)

A baba születése nemcsak a szülőknek, hanem úgy tűnik, hogy a szülésznőknek is meghatározó esemény volt, hiszen négy évvel ezelőtt mindenki zokogott a meghatottságtól. 

Miközben a pár első gyermeke évekkel ezelőtt született, Eva pár hónappal ezelőtt újra átélhette a házaspárral ezt a szavakba nehezen önthető élményt. Második gyermekük születésénél az édesapa arcáról ismét csak az érzelmek végtelen skáláját lehetett leolvasni. 

Szerintem annyira gyönyörű, hogy nem fél kimutatni az érzelmeket. Miután két gyönyörű szülésnél vehettem részt ugyanazzal a családdal, kicsit úgy érzem, mintha én is a családjuk tagja lennék. Mindig lesz helyük a szíveben; ezekre a szülésekre szerintem egész életemben emlékezni fogok. Ennyi érzelmet és szeretet még sosem tapasztaltam

– mesélte a Love What Mattersnek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top