nlc.hu
Család

Mexikóban megvizsgálták a perui "mumifikálódott idegeneket"

Valódi a két aprócska mumifikálódott földönkívüli, állítja egy orvosszakértő

Folytatódik annak a két apró figurának a földi kalandja, akiről egy kétes hírű ufószakértő azt állítja, egy másik bolygóról származnak.

Mint arról mi is írtunk, néhány nappal ezelőtt a mexikói kongresszus előtt egy mexikói újságíró és ufószakértő, Jaime Maussan bemutatott két aprócska múmiát, amiről az állította, azok földönkívüli lények maradványai. Mint elmondta, az idegenekre 2017-ben bukkantak rá Peruban egy bányában, és a Mexikói Nemzeti Autonóm Egyetem (Universidad Nacional Autónoma de México – UNAM)  kutatói által végzett szénvizsgálat szerint körülbelül 1000 évesek.

Több szakértő volt, aki kijelentette, erősen kételkedtek abban, hogy valóban mumifikálódott idegenekről lenne szó. Julieta Fierro, az UNAM kutatója szerint az általa megtekintett vizsgálati adatok szerinte arra utalnak, hogy a mostani idegeneket több, különböző korú múmiából állíthatták össze. És David Spergel, a NASA kutatója is elég szkeptikus, szerinte gyanús, hogy múmiákra vonatkozó adatok nyilvánosan nem hozzáférhetők, és nincs egy külső szakértők által is lektorált tanulmány a leletekről. 

A két "múmia", amit Jaime Maussan mexikói újságíró és ufószakértő mutatott be Mexikóvárosban

A két “múmia”, amit Jaime Maussan mexikói újságíró és ufószakértő mutatott be Mexikóvárosban 2023. szeptember 13-án. (Fotó: Daniel Cardenas / Anadolu Agency via AFP)

Tény, hogy van ok arra, hogy azt gondoljuk, a két múmia hamisítvány, Maussan már néhány évvel ezelőtt is próbálkozott hasonlóval, azzal rukkolt elő, hogy van holttest, ami bizony nem emberi, hanem földönkívülié. Ez az hosszúkás fejű «földönkívüli» jóval nagyobb volt a mostaniaknál, és kiderült róla, hogy valójában egy gyermek mumifikálódott maradványa.

„Maussan sok mindent csinált már. Azt állítja, beszélt a Guadalupei Szűzanyával, és azt mondja, hogy a földönkívüliek velem azért nem beszélnek úgy, mint vele, mert én nem hiszek bennük”nyilatkozta Julieta Fierro. 

Azóta persze történt fejlemény, a «múmiák» ügyében, mexikói orvosok megvizsgálták azokat a Naucalpan városában található Noor Klinikán, és az egészet élőben közvetítették Maussan YouTube-csatornáján. Jose de Jesus Zalce Benitez, a mexikói haditengerészet Egészségügyi Tudományos Intézetének igazgatója pedig kijelentette, a maradványokat nem ember alkotta, nem különböző darabokból lettek összerakva, semmi sem utal arra, hogy haláluk után bármilyen beavatkozást végeztek volna rajtuk, vagyis valódi élőlényekről van szó.

Egyúttal azt is elárulta, az egyik «lény» hasában nagy csomókat találtak, amik valószínűleg tojások, abban utódok lehettek. A Qubit szerint ez az «egyed» Clara nevet kapta, míg társát Mauriziónak keresztelték el.

Mindeközben Peru állítólag nyomozás indult, hogy kiderítsék, hogyan vitték ki az országból a «idegen maradványait» , ami Leslie Urteaga, az ország kulturális miniszter a spanyolok hódításai előttről származó leletek lehetnek. Jaime Maussan erre a hírre úgy reagált, hogy nem szegte a törvényt, igaz, nem tudja megmondani, hogy az idegenek hogyan kerültek Mexikóba, mert ő csak kölcsönbe kapta azokat egy férfitól, aki nem hajlandó felfedni a kilétét. Az illető pedig csak annyit árult el, hogyha eljön az idő, előrukkol majd az igazsággal. 

Ha Jaime Maussan bizonyos dolgokról úgy tűnik, inkább hallgat, a Reuters munkatársaival megosztott egy érdekes részletet, mint állítja, azok az eredmények, amiket még a kongresszusi meghallgatáson beszélt, azok egy harmadik idegenhez, Victoriához köthetők, az ő maradványait vizsgálták meg korábban szakemberek, mert nem akarták, hogy a másik két lénynek baja essen. Hozzátette, Victoria Peruban maradt, de egyébként ugyanott találtak rá, mint a másik két idegenre, és külsőre is nagyon hasonlítanak. 

Az egyik múmia, amiről azt állítják, egy földönkívüli lényé lehet.

Az egyik “múmia”, amiről azt állítják, egy földönkívüli lényé lehet. (Fotó: Eyepix NurPhoto via AFP)

És itt térnénk vissza Maussan és múmiáinak előéletéhez. Mint írtuk, az idegenekre még évekkel ezelőtt «bukkantak rá» egy bányában a Nazca-vonalaknál, és hamarosan el is indult a The Alien Project, ami azt a célt szolgálta volna, hogy tudományos vizsgálatokkal megállapítsák a Peruban felfedezett múmiák eredetét. A Vox szerint a kezdeményezés egy Thierry Jamin nevű férfihez köthető, aki régésznek vallja magát. Jamin azt állította, a múmiákat nem ő fedezte fel, hanem egy Luis Quispe nevű illetőn keresztül jutott hozzájuk.

Egy ismert ufókutató John Greenewald 2017-ben azt állította, hogy nyomára bukkant Quispe-nak, aki olyan múmiákról tett közzé videókat, amik a fenti képeken is szerepelnek, és azt szerette volna bebizonyítani, hogy lehet ilyen «maradványokkal« átverni az embereket. Jamin és emberei mindenesetre így is 42 ezer dollárt gyűjtöttek össze a projektjükre közösségi finanszírozással, és eszükben sem volt véget vetni a projektnek, sőt, csatlakozott hozzájuk Jaime Mussan, akiről az igazi ufókutatók, és úgy általában a tudományos világ nincsenek éppen túl jó véleménnyel. 

A közös munka eredménye volt többek között az a videó, ami a Gaia.com számára készült, és már ebben is megszólalt egy «kutató», aki azt állította, az egyik «mumifikálódott lényben» tojások vannak. És mint írtunk is róla, most lett igazán nagy szenzáció az «idegenekből», de az évek során a páros már többször is lebukott, a felfedezéseiről rendre azt állították, hogy semmi közük nincs a földönkívüliekhez.

Két éve például a Scientists Against Myths Youtube-csatornán jelent meg egy videó, amiben megcáfolták, hogy ezek a kis lények, pontosabban olyanok, amelyek rájuk a megszólalásig hasonlítanak, valódiak lennének. Az akkori felvételek szerint ezeket a holttesteket emberi és állati csontokból, például lámakoponyákból rakták össze, ráadásul úgy, hogy azok elég furcsán voltak elhelyezve, és szinte kizárt, hogy  ilyen vázrendszerrel járni tudtak volna

„Amit korábban mondtunk, az továbbra is fennáll, variációk ugyanarra a témára, és ha vannak, akik továbbra hisznek neki, mit tehetünk?” -fakadt ki Elsa Tomasto-Cagigao, egy elismert perui bioantropológus. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top