nlc.hu
Család

Sztrókot kapott a férj a vásárlás alatt

Amíg vásárolgatott, a férje sztrókot kapott az autóban

Perceken belül ott volt a mentő.
mentők,

Egy súlyos esetről számolt be Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. Mint írják, sztrókot kapott a nejére váró férfi az autóban, félő volt, hogy egy életre lebénul.

Alig 10 percet várakozott feleségére az autóban az a dél- alföldi férfi, aki a hét elején lett rosszul, mialatt az asszony bevásárolt. Visszatérve a nő észrevette, hogy férje beszéde elkent lett és nehezen mozog, ettől komoly pánikba esett. A mentők segítségét kérte, a mentésirányító pedig azonnal riasztotta a legközelebbi esetkocsit, miközben végig vonalban maradt és próbálta nyugtatni a zokogó bejelentőt.

A mentősök perceken belül a helyszínre értek és emelt szintű ellátásba kezdtek, majd rádión felvették a kapcsolatot a helyi sztrók központtal, akik így felkészülhettek a hamarosan érkező beteg fogadására. A mentők – miután stabilizálták a 65 év körüli férfi állapotát – az aggódó feleség kíséretében kórházba szállították, ahol további beavatkozásokkal végül sikerült megmenteni az életre szóló bénulástól.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top