nlc.hu
Család

Emberrablást hazudott a férfi, hogy szeretőjével lehessen.

Azt hazudta, hogy elrabolták, mert a szeretőjével akart lenni – nagyon rosszul járt

A 35 éves ausztrál férfit több, mint 8 napig keresték a rendőrök.

Az Új Dél-Wales állambeli Paul Lera annyira szerette volna szeretőjével tölteni a Szilvesztert, hogy beadta barátnőjének saját elrablását. Azt állította, hogy egy hétezer dolláros bringa miatt tartják fogva. Az eredeti barátnő viszont érthető módon úgy megijedt, hogy azonnal értesítette a rendőröket, akik az emberrablás hírére nyilván körözni kezdték Lerát – írja a Daily Mail.

Azt hazudta, hogy elrabolták, mert a szeretőjével akart lenni – nagyon rosszul járt

A hazugság miatt indult nyomozás összesen 25 ezer

ausztrál dollárjába, azaz 6 millió forintba került a rendőrségnek. Az ügyben eljáró bíró ítélete szerint Lerának ki kell fizetnie a nyomozás költségeinek kétharmadát. Emellett további  550 dollár bírságot kell fizetnie lőfegyverrel való visszaélésért – a 18 hónapnyi közérdekű munkavégzés mellett, ami szintén a büntetése része.

Úgy döntött, riasztó, ijesztő üzeneteket küld a partnerének

azért, hogy egy másik partnerrel lehessen. Úgy gondolta, hogy ez majd beválik. De minden értelmes ember a rendőrséghez fordult volna, és ebben az esetben is pontosan ez történt. (…) Olyan ponthoz érkezett, ahol dönteni kell: vagy hátralép egy lépést, végignézi magát, a körülményeit, és a továbblépés irányába mozdul, vagy pedig olyan helyzetbe kerül, ahol nagyon is reális eshetőség lesz a börtönbüntetés – mondta ítélet hirdetésekor az ügyet tárgyaló bíró.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top