nlc.hu
Család

Pofátlan babysitter álláshirdetés

„Legyen diplomája, főzzön, takarítson” – kiakadtak a netezők ezen a babysitter álláshirdetésen

Mindezt úgy, hogy a minimálbért sem érte el az anyuka által ajánlott összeg.

Amikor az embernek sürgősen babysitterre van szüksége, akkor valószínűleg felhívja a rokonokat, körbekérdez a baráti és ismerősi körében – nem így tett egy amerikai anyuka, aki a környékükön kiragasztott papíron keresett azonnali kezdéssel gyerekfelügyelőt, nem is akármilyen feltételekkel.

A bizarr álláshirdetést egy redditező fotózta le és posztolta a közösségi oldalra, ahol igazi kommentcunamit eredményezett. Az anyuka listáján nem kevesebb, mint nyolc (!) követelmény szerepelt, mégpedig az alábbiak.

A babysitter

  • legyen jó szakács és szeressen takarítani
  • legyen 25 év feletti
  • legyen mesterdiplomás
  • ne legyenek közösségi oldalai
  • ne igyon alkoholt, ne dohányozzon és ne szívjon e-cigit sem
  • ne legyenek tetoválásai, piercingjei
  • legyen minimum 5 szakmai referenciája
  • vállalja a háttérellenőrzést és a drogtesztet.

Emellett a babysitternek saját autóval is kell rendelkeznie, mert időszakosan az anyuka intéznivalóiban is be kellene segíteni, amihez kocsi kell.

babysitter

A hirdetés (Fotó: Reddit)

Ha mindezért mondjuk milliós fizetés járna, akkor akár még elfogadhatók is lennének a követelmények. A hirdetésből azonban kiderül, hogy a szuperdadának négy gyerekre kéne vigyáznia, heti 30 órában, 200 dollárért. Ez visszaosztva 6,6 dolláros (2500 forintos) órabért jelent, ami még az amerikai minimálbért (7,25 dollár/óra) sem éri el.

A kommentelők nem fogták vissza magukat, többen is hangot adtak a felháborodásuknak. Még a finomabban fogalmazó hozzászólók is úgy értékelték, hogy az anyuka elvárásai „túlzóak”.

„Ennyi követelmény mellett legalább 1000 dolláros heti bér járna” – írta valaki. Mások úgy gondolták, hogy az anyuka minden bizonnyal igazi Karen lehet. 

Az, hogy a nőnek sikerült-e végül embert találnia az állásra, nem derült ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top