nlc.hu
Család

Megtalálták a kislányt, akit egy parkból raboltak el

Egy szekrénybe rejtve találták meg a kislányt, akit biciklizés közben raboltak el

A napokban egész New York a kilenc éves Charlotte Sena-ért izgult, akit biciklizés közben rabolt el egy férfi. Csodával határos módon a rendőrség még időben megtalálta a kislányt egy lakókocsi szekrényébe rejtve.
Két kisgyerek az erdő közepén biciklizik

Két szülővel múlt szombaton megtörtént az, amitől mindegyikük retteg: elrabolták gyermeküket. A többihez hasonlóan vélhetően ez is egy átlagos szombat délutánnak indult, hiszen a család ellátogatott egy New York állambeli parkba, hogy kempingezzen.

A hírek szerint éppen kerékpároztak, amikor a kilenc éves Charlotte Sena eltűnt. A kislány a biciklizés végén arra kérte szüleit, hogy hadd tegyen meg még egy kört, ezúttal egyedül.

Charlotte azonban 15 perccel később sem érkezett vissza, így szülei a keresésére indultak, de már csak a kislány biciklijét találták meg. Nem sokkal később a rendőrség is megérkezett a helyszínre, amit egy 18 órán át tartó keresés követett.

Az elmúlt napokban több mint 100 alkalmazott és 75 rendészeti tisztviselő indult a kislány keresésére, továbbá drónok, nyomkövető kutyák, két csónak és hat víz alatti mentőcsapat is részt vett a kutatásban. Egy nappal később a rendőrség már riasztást adott ki, hiszen emberrablás gyanúja is felmerült. Úgy vélték, hogy a gyermek súlyos testi sértés, illetve közvetlen életveszélynek van kitéve. A nyomozáshoz az FBI is csatlakozott, így már több mint 400-an keresték az elveszett lányt, majd egy közel 74 kilométeres körzetet vizsgáltak át – számolt be róla a Mirror

„A család azért jött, hogy életre szóló emlékekkel térjenek haza, ehelyett valóra vált minden szülő rémálma” – mondta Kathy Hochul, New York állam kormányzója.

Egy szekrényben találták meg a kislányt, szerencsére még élve 

Szinte csodával határos módon, de a 9 éves Charlotte-ot még élve találták meg az egyik férfi lakókocsijában. A Craig Ross Jr.-ként azonosított 47 éves férfi nyomára azután bukkantak rá, miután hajnalban egy váltságdíj követelésről szóló cédulát hagyott a család háza előtt. Az említett cédulát a rendőrség átvizsgálta, így az ujjlenyomatok segítségével sikerült rábukkanniuk a tettesre. Mivel a férfi korábban már megjárta a börtönt, így nem jelentett problémát, hogy beazonosítsák a cetlin található lenyomatokat. A rendőrség a férfi édesanyjának háza mögötti lakókocsiban talált rá a Charlotte-ra, akit egy szekrényben rejtettek el. A “rejtekhely” mindössze két percnyire volt a kislány otthonától. 

A kormányzó elmondása szerint Craig Ross megpróbált ellenszegülni a kiérkező rendőröknek még mielőtt őrizetbe vették volna. A lányt a mentés után közvetlenül kórházba szállították és biztonságba helyezték. Az értesülések szerint szerencsére sértetlen állapotban találták meg. 

Kathy Hochul a sajtótájékoztatón így nyilatkozott: „Tudta, hogy megmentették és már biztos kezekben van.” 

Egész New York izgult, hogy előkerüljön a kilenc éves Charlotte

Az elmúlt pár napban a rendfenntartó szerveken kívül, rengeteg önkéntes is útnak indult, hogy megkeressék a kislányt. Egy nő elmondása szerint olyan volt, mintha Charlotte az elmúlt 48 órában mindenki gyereke lett volna. 

„Ezért fontos, hogy beszéljünk a gyerekeinkkel és tudassuk velük, hogy mi az oka annak, hogy nemet mondunk, hiszen pont emiatt idegeskedünk, ha elkóborolnak. Meg kell érteniük, hogy ez bárhol megtörténhet! A ragadozóknak néhány másodpercre van szükségük ahhoz, hogy elrabolják őket “- tette hozzá Facebook-bejegyzésében.

A család egy közleményben nyilvánított köszönetet mindazoknak, akik támogatták őket az elmúlt időszakban: 

„Nagyon örülünk itthon van és tisztában vagyunk azzal is, hogy ez nem minden családnak adatik meg. Óriási köszönet az FBI-nak, a New York-i rendőrségnek, illetve az összes mozgósított ügynökségnek, családoknak, barátoknak, szomszédoknak és több száz önkéntesnek, akik támogattak minket és fáradhatatlanul dolgoztak Charlotte hazahozatalán.”

Kiemelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top