nlc.hu
Család

Mogyoróallergiában elhunyt kisgyerek: vádemelés a tanárával szemben

Tudott a mogyoróallergiáról a meghalt kisfiú tanárnője, mégis adott neki mogyorós sütit – vádat emeltek ellene

A kisfiú allergiás rohamot kapott, már nem lehetett megmenteni az életét.
földimogyoró,

Vádat emelt a Budapesti 4. és 15. Kerületi Ügyészség azzal az újpesti napközis tanárnővel szemben, aki tavaly januárban földimogyorós sütit tett a 6 éves kisfiú padjára, mellyel lehetővé tette, hogy abból a gyerek fogyasszon – írja a 24.hu. A 45 éves pedagógus tisztában volt azzal, hogy a kisfiúnak mogyoróallergiája van, a szülők azt ugyanis a gyermek tanulói adatlapján, a szülőknek szóló kérdőíven, továbbá az üzenőfüzetben is jelezték az iskola és a tanítók felé. A kisfiú allergiás rohamot kapott, és már nem lehetett megmenteni az életét.

A tanárnő a korábbi vallomásában azt állította, hogy tudott a gyermek allergiájáról, ám azt nem gondolta, hogy az ilyen súlyos fokú.

Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kért a pedagógusra halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt azzal, hogy határozott időre tiltsák el a tanítói foglalkozás gyakorlásától.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top