nlc.hu
Család

Gyámként, az új párjával ápolja a volt férjét

Elvált az agysérült férjétől, hogy a gyámja legyen – most az új férjével közösen ápolják a férfit

Nem mindennapi történet egy családról, ahol a férj súlyos balesete után a nő nem hagyta magára a párját, de közben a saját boldogságát sem adta fel.
Kris Armstrong és új férje a nő volt férjével

Kris Armstrong éppen a két munkahelye között autózott 2008-ban, amikor telefonon keresték, és a hívó azt kérte tőle, hogy húzódjon le az útról. A 23 éves nő olyan hírt kapott, ami örökre megváltoztatta az életét: férje, Brandon Smith autóbalesetet szenvedett.

„Nem tudták megmondani, hogy életben van-e vagy nincs – mondta a nő a CBS Newsnak. – Mire felhívtak, már vagy hét óra telt el a baleset óta.”

Egy másik ember lett

A pár csupán két évvel korábban házasodott össze, mindketten 21 évesek voltak. Középiskolai szerelem volt az övék, 16 éves korukban találkoztak. Kris nagyon szeretett volna családot, akárcsak Brandon.

A terveik azonban egy csapásra megváltoztak. Az orvosok küzdöttek Brandon életéért, és mire Kris beért a kórházba, férje kómába esett. Amikor két hónappal később felébredt, az a Brandon, akit előtte ismert, már nem létezett. A férfi állandó ápolásra szorult.

@followmetothemouse There is no way to share our story in a minute. There were years of heartbreak and struggle that are a part of our story. But this is a quick clip of the last 15 years💚 #tbisurvivor #storytime #storytelling #caregiversoftiktok #tbiwife ♬ Ambient-style emotional piano - MoppySound

„Amikor valaki súlyos agysérülést szenved, azt az embert elveszítjük, de nyerünk egy új valakit – fogalmazott Kris. – Sok időbe telt, mire erre rájöttem.”  Sokat gondolkozott a helyzetükön, továbbra is vágyott családra, de ez már lehetetlen volt Brandonnal. Aztán meghozta élete egyik legnehezebb döntését.

Megesküdtem, hogy vele leszek egészségben és betegségben, és ezt nagyon komolyan vettem. Nem maradtam a felesége, de gondoskodni akartam róla

– mondta a nő.

Válás és gyámság

Darabokra tört a szíve, de elvált a férjétől, mert így elkezdhette a jogi procedúrát, hogy Brandon törvényes gyámja lehessen. Pontosan tudta, hogy nála nincs jobb ember a férfi ápolására, gondozására, és a bíróság előtt is azt hangsúlyozta, hogy a későbbiekben, gyámként is ugyanazt fogja csinálni, mint eddig.

„Elvittem őt vizsgálatokra, kiálltam mellette – mesélte Kris. – Szinte mindennap meglátogattam, intéztem a pénzügyeit az egészségügyi ellátását.”

@followmetothemouse So grateful everyday that we still get to grow old together even if it doesn’t look like we had planned. #differentending #chosenfamily #chosenfamily💚 #tbi #tbisurvivor #tbicaregiver #bonusfamily #lovestory #ambiguousloss ♬ original sound - 🎧🖤

Aztán az egyik utolsó meghallgatáson a bíró feltett neki egy kérdést. „Megkérdezte tőlem: »Mit fog csinálni, ha egyszer családja lesz? Tud majd akkor Brandonról gondoskodni? Mi lesz majd akkor?« Azt mondtam: »Semmi sem fog változni.«”

Új kapcsolat, új férj

És nem is változott semmi. Még akkor sem, amikor Kris 2014-ben találkozott James Armstronggal, egy édesapával, aki egyedül nevelte a kisfiát. A nő az elsők között beszélt neki Brandonról. „Van egy volt férjem, akiről gondoskodom, ő az életem része, és tudom, hogy ez sok – emlékezett vissza Kris a mondataira. – De ha szeretnél velem randizni, akkor ez velejárója a dolognak.”

A férfit egyáltalán nem zavarta Kris nem mindennapi kapcsolata a volt férjével. Sőt, inkább imponált neki, mert tudta, hogy a nőnek jó szíve van. Amikor a két férfi először találkozott egymással, Brandon megkérdezte Jamest, van-e kedve meginni egy sört. Az, hogy a két férfi így viselkedett, természetesen nagyon boldoggá tette Krist, hiszen a párkeresés mellett az is fontos volt számára, hogy Brandon a család tagja maradhasson.

Egy évvel később Kris és James összeházasodott. Több mint tíz évvel a balesete után a Brandon iránti szeretet csak nőtt, hiszen a házaspár gyerekei imádnak „Brandon bácsival” időt tölteni. A család rendhagyó, de szeretetteljes története sokakat megérintett, miután Kris feltett pár videót a TikTokra. Úgy érzi, azzal, hogy megosztja másokkal a családjuk egyedi történetét, másoknak is reményt adhat. Ahogy Kris fogalmazott:

Brandon világa nagyon kicsire zsugorodott az agysérülése után, de így megint nagyra nőtt.

(Kiemelt kép: TikTok/followmetothemouse)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top