nlc.hu
Család

„Zokogtam, mikor kiderült, hogy 33 évesen nagymama leszek”

„Zokogtam, mikor kiderült, hogy 33 évesen nagymama leszek”

Kerrie néhány hónap múlva Nagy-Britannia egyik legfiatalabb nagymamája lesz.
33 évesen lesz nagymama a brit nő.

„Őszintén megmondom, nem boldog könnyek voltak ezek. Halálra voltam rémülve, mikor kiderült, hogy a kisebbik lányom anya lesz” – idézi a The Sun brit bulvárlap Kerrie Coles-t, aki a maga 33 évével néhány hónapon belül Nagy-Britannia egyik legfiatalabb nagymamája lesz. A lapnak Kerrie elmondta, bár annak idején ő is fiatalon szülte a gyerekeit, szerette volna, ha a lányai nem követik a példáját.

„16 éves voltam, mikor 2007 februárjában megszületett az első lányom, Millie. Aztán alig egy évvel később ismét teherbe estem, és 2009. január 14-én már a kezemben tarthattam Hollie-t is.” A leendő nagymama őszintén elmesélte, annak idején ő sem igen tervezte a korai családalapítást, ám mikor kiderült, hogy várandós, úgy döntött, megszüli a babát. Még úgy is, hogy a családja nemigen támogatta ebben.

„Boldog vagyok, hogy láthatom az unokáimat”

Kerrie nem tagadja, amikor az alig 15 éves lánya azzal állt elé, hogy terhes, az első gondolata az abortusz volt.

Be is jelentettem őt egy klinikára, ahol a vizsgálat közben egyértelműen kiderült, hogy a terhesség jóval előrehaladottabb, mint azt gondoltuk. Először kétségbe estem, aggódtam a gyerekem jövőjéért, aztán megláttam a babát a monitoron…

– meséli Kerrie, majd hozzáteszi, akkor és ott eldöntötte, történjen bármi is, támogatni fogja gyermekét, úgy, ahogy azt vele a szülei nem tették meg.

„Pontosan tudom, milyen nehéz dolga van egy tinédzser anyukának. Én az érettségi előtt tudtam meg, hogy terhes vagyok, de végigcsináltam a sulit és – emlékszem – nagy pocakkal mentem a vizsgáimra is.” Kerrie egy percig sem titkolja, azok után, amin ő keresztülment, a lányainak nem ilyen sorsot képzelt. „Ettől függetlenül nagyon várom, hogy a kezembe foghassam az unokámat. Érdekes élmény azzal a tudattal készülni a babázására, hogy nem nekem kell megszülni” – mondja nevetve.

„Mindenben kikérem anyu tanácsát”

A The Sunnak nyilatkozott Hollie is, aki elárulta, nagyon megrémült, mikor a teszten meglátta a két csíkot.

Fogalmam se volt, hogyan mondjam el anyukámnak. Napokig emésztettem magam, pedig előtte soha semmit nem titkoltunk el egymás elől.

Hollie azt mondja, az első ijedtség után, most már sokkal nyugodtabb, amiben nagy része van annak, hogy nem csak édesanyja, de a párja családja is mindenben támogatja őt.

„Hatalmas könnyebbség az is, hogy anya is fiatalon szült, így pontosan tudja, min megyek épp keresztül. Bármit megkérdezhetek tőle, szinte mindenben kikérem a tanácsát” – mesélte a kamaszlány, aki – miközben a terhessége 25. hetében jár éppen – nem hagyta abba az iskolát se. „Ameddig csak tehetem, be fogok járni órákra. Szeretném elvégezni a sulit és szeretnék tovább tanulni is – persze csak akkor, ha a kisfiam mellett erre lesz lehetőségem.”

Nem Kerrie a legfiatalabb

Legyen bármilyen furcsa is, a legfiatalabb nagyszülők sorában Kerrie Coles messze nem a valaha volt legfiatalabb. Az oldest.org gyűjtése szerint a szintén brit Kelly Baker mindössze 28 éves volt, mikor 2013-ban megszületett az unokája, az 1968-ban született Nicky Dando pedig mindössze az 51. életévét töltötte be, mikor világra jött a dédunokája.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top