nlc.hu
Család

Nyilatkozott a kiszabadult túszok anyja

Megszólalt a magyar származású anya, aki 51 nap után visszakapta a túszul ejtett lányait

A gyerekek apját és új párját megölték a terroristák.
túszok

Hosszú kétségbeesés és bizonytalanság után végre vele vannak a lányai – erről beszélt egy izraeli portálnak az az izraeli-magyar kettős állampolgárságú anya, akinek a lányait október elején rabolták el a Hamász terroristái egy kibucból. A 8 éves Elát és 15 éves nővérét, Dafnát 51 nap után, szombat este engedték szabadon a terroristák egy másik magyar tússzal együtt.

Az izraeli-magyar kettős állampolgárságú anya gyerekei éppen a Gázai övezettől alig 1 km-re lévő Nahal Oz kibucban voltak az apjuknál és a férfi új párjánál, amikor a Hamász terrorszervezet október 7-én támadást indított az ország ellen. Mindannyiukat Gázába hurcolták.

A gyerekek anyja, aki már Izraelben született és nem beszél magyarul, a Fókusznak korábban azt mondta, sírva nézte végig a videót, amit a terroristák tettek közzé az elrabolt lányairól.

„Hosszú kétségbeesés és rettenetes bizonytalanság után végre velem vannak a lányaim. 51 napig kétségbeesés és remény, fájdalom és bizakodás között éltem és örülök, hogy most itt vagyok velük. A lányok most új és nehéz helyzetbe kerülnek, és elkezdődik egy gyógyulási időszakunk, ami sok időbe telik” – nyilatkozta Maayan Zin, miután visszakapta a túszul ejtett lányait – számolt be az RTL Híradó.

A gyerekek nem sérültek meg, de anyjuk szerint sok idő kell, mire feldolgozzák a történteket.

A lányokon kívül még egy izraeli-magyar kettős állampolgárságú nőt engedtek el a Hamász terroristái a hétvégén, már ő is biztonságban van.

A magyar kormány a lehetséges további két magyar túsz szabadulását is megpróbálja majd előmozdítani, amint a nők és gyermekek után erre a férfiak esetében is megnyílik az út a Gázai övezetben – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.

Még csaknem 180 izraeli és körülbelül 15 thaiföldi túsz van a terroristák fogságában. A megállapodás szerint izraeli börtönökből szabadon engedendő, 150 palesztin nő, illetve 19 év alatti fiatal fejében 4 napon belül 50 izraeli nő és gyerek hagyhatja el a Gázai övezetet.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top