nlc.hu
Család

Így ölelik anyjukat a kiszabadult magyar lányok

Fotón a Hamász fogságából kiszabadult magyar lányok, ahogy az édesanyjukat ölelik

kiszabadulás

Mint arról korábban beszámoltunk, magyar állampolgárságú túszokat is ejtett a Hamász terrorszervezet az október 7-i izraeli támadás során. Majan Zin két lányát – a 8 éves Ellát és a 15 éves Defnát – is elhurcolták a terroristák.

A két lány vasárnap, 51 nap után szabadult a fogságból. Vasárnap este az anyjuk már át is ölelhette őket – erről Kulifai Máté, a Hetek főszerkesztő-helyettese posztolt egy fotót (ő volt az, aki októberben kapcsolatba lépett az édesanyával) – szúrta ki a 444.

A lányok kiszabadulásával mindhárom olyan magyar túsz visszanyerte szabadságát, aki az izraeli-Hamász megállapodás alapján a szabadon bocsátandó kategóriába tartozott (nők és gyerekek).

Még csaknem 180 izraeli és körülbelül 15 thaiföldi túsz van a terroristák fogságában. A Hamász eddig 39 elhurcolt túszt engedett szabadon az ideiglenes tűzszüneti megállapodás első 3 napján. A megállapodás szerint izraeli börtönökből szabadon engedendő, 150 palesztin nő, illetve 19 év alatti fiatal fejében 4 napon belül 50 izraeli nő és gyerek hagyhatja el a Gázai övezetet.

Kiemelt fotó: illusztráció, Alexi J. Rosenfeld/Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top