nlc.hu
Család

Tűzoltók megmentették a kutyát

Tűzoltók és rendőrök mentették ki a kutyát szorult helyzetéből

Dél-Karolinában rendőrök és tűzoltók mentettek meg egy kíváncsi kutyát, akinek a feje beszorult a szellőzőlyukba a gazdája otthonában.

„Spike rosszban sántikált, amikor addig szimatolt, hogy beszorult a feje egy ház szellőzőjébe” – adta hírül a Sumter Police Department a Facebookon.

A sumteri rendőrség és a sumteri tűzoltóság munkatársainak segítségével a szorult helyzetbe került kutyát sikerült kiszabadítani. „A kutya jól van, valószínűleg épp azt keresi, milyen bajba tudja még keverni magát a nap folyamán” – tette hozzá a rendőrség a posztban.

A rendőrök és a tűzoltók egy Warren Court-i házhoz mentek, amikor a Spike nevű kutya átbújt a ház szellőzőnyílásán, és a feje a házon kívül kötött ki, míg a teste többi része bent maradt a házban. A mentősöknek sikerült kitágítaniuk a nyílást, így Spike vissza tudta húzni a fejét.

Forrás: Sumter Police Department Facebook-oldala

Forrás: Sumter Police Department Facebook-oldala

A kutyaszorítóba került Spike esete persze nem annyira egyedi, magyar kutyákról is bőven lehet híreket olvasni, hogy olyan helyre dugják a fejüket, ahova nagyon nem lenne való. Nemrég Nádudvaron szorult be egy kóbor kutya feje a kerítésbe, mert az utcáról be akart kukucskálni az egyik ház udvarára, bedugta a fejét a fém kerítés egyik nyílásán, kihúzni azonban már nem tudta.

A nyüszítésre felébredt lakók próbáltak segíteni a kutyának, de nem sikerült kiszabadítani, ezért hívták a tűzoltókat: az egyik tűzoltó a kutya fejét és nyakát tartotta, míg egy másik tűzoltó kivágott egy darabot a kerítésből. A kutya sértetlenül elszaladt a mentés után.

Via

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top