nlc.hu
Család

3 milliót követel a végrehajtó egy nyugdíjastól

Lenullázta a végrehajtó a 77 éves Erzsébet bankszámláját, a gyógyszereire sem maradt pénze

Kétségbeesésében a bank vezérigazgatójának írt könyörgő levelet.
pénztelen,

Csaknem az utolsó forintokat is kisöpri a végrehajtó egy 77 éves, nyugdíjas asszony számlájáról, mert egy örökös 3 millió forintot követel tőle – írja a Blikk. Gál Jánosné Erzsébet egy 23 négyzetméteres újpesti lakásban él, amely az élettársa tulajdona volt. A férfi három éve meghalt, a fia pedig követeli az örökséget, a garzon értékének ráeső részét, 3 millió 180 ezer forintot. Ennyit kellene a nyugdíjas asszonynak köteles rész címen kifizetnie.

Az asszony 170 ezer forintos nyugdíjából novemberben 11 ezer forint maradt a számláján, jelenleg pedig mínusz 75 ezer forint az egyenlege.

„Két hónapja a szomszédaimtól kapok élelmet, a családsegítő központtól péksüteményt, de az életmentő gyógyszereimet már nem tudom kiváltani, a rezsimet nem tudom fizetni” – panaszkodott a lapnak. Mint mondja, az unokáihoz nem mehet, mert ők is szűkösen élnek.

A banknál azt nyilatkozták, hogy a végrehajtás folyamata, ütemezése, részletei a végrehajtó kezében vannak, így a pénzintézetnek semmilyen mozgástere nincs a végrehajtók által indított hatósági inkasszók teljesítése során.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top