nlc.hu
Család

Szexista szereposztás az iskolai betlehemes műsorban?

Nagyon kiakadt az egyik szülő az iskolai betlehemes műsoron

Már szexista jelzővel is dobálózott a színdarab kapcsán.

Nagyon felhúzta magát egy brit anyuka azon, hogy milyen szerepet kapott a kislánya az iskola betlehemes műsorban. A Mumsnet fórumon dühöngött egy sort, ahol elmesélte, hogy milyen izgatott volt, amikor megtudta, hogy beválasztották a kislányát a színdarabba, viszont miután értesült a szereposztásról, már szexizmussal vádolta az előadás szervezőit. A kislánya ugyanis a „fogadós felesége” szerepet kapta, őt fogja alakítani. A posztban bevallotta, hogy ő egyáltalán nem szokott háborogni iskolai dolgok miatt, ez viszont kiverte nála a biztosítékot.

Általában nyugodt vagyok az iskolában ügyekkel kapcsolatban, de egy nőt sem lenne szabad egy férfihoz fűződő kapcsolata alapján azonosítani. Erre akartam felhívni a figyelmet” – írta a fórumon. Véleménye szerint sokaknak nem tűnik fel a „hétköznapi szexizmus”, aztán arra hívta fel a figyelmet, hogy az iskolában – ahol a jövő generációja tanul – tűnt fel senkinek.

A kommentelők többsége szerint az anyuka túlreagálta az esetet. Volt, aki megszólta, hogy mennyire nevetséges a szülő, hogy ezen rugózik, más pedig azzal érvelt, hogy a darab több mint 2 ezer évvel ezelőtt játszódik, amikor a nők valakinek a feleségei voltak.

Néhányan azt üzenték a dühös anyának, hogy inkább örülnie kellene a szerencséjüknek, hogy a kislánya embert alakíthat, nem pedig egy állat, például egy bárány vagy egy sokadik angyal „bőrébe kell bújnia”.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top