nlc.hu
Család

Lemondási díjat szedne a menyasszony az esküvői vendégektől

Lemondási díjat szedne a menyasszony az esküvői vendégektől

Egy menyasszony esküvője nem éppen úgy alakult, ahogyan azt korábban tervezte. A nagy nap előtt ugyanis 10 vendég lemondta az eseményt, ez pedig komoly fejtörést okozott az anyagiakat tekintve.

Gyakran hónapokba, sőt, akár egy évbe is telhet mire megszervezzük a tökéletes esküvőt. Nagy fejtörést okozhat, hogy hol is legyen, milyen legyen a dekoráció, na meg persze a vendégek listáját sem két perc kitalálni. Egy ausztrál menyasszony a legboldogabb napja azonban közel sem volt gondtalan, hiszen az utolsó pillanatban 10 vendég is lemondta az eseményt. Most azon gondolkodik, hogy vajon felszámítson-e nekik „lemondási díjat” tekintettel arra, hogy hat hónappal ezelőtt fixálták le az időpontot, ráadásul a számukra befizetett összeg nem téríthető vissza. 

Esküvői vendégek tapsolnak

Egy menyasszony ki akarja fizettetni az esküvői költségeket azokkal, akik nem jelentek meg (Fotó: Unsplash)

A menyasszony a She’s on the Money podcastban osztotta meg dilemmáját. Az említett vendégek arra hivatkoztak, hogy túl drága az amerikai államok között utazni. (Persze a történethez hozzátartozik, hogy volt, aki mindössze egy héttel az esemény előtt akarta lefoglalni a jegyet.) A nő így azonban körülbelül 500 ezer forintnak megfelelő összegtől esne el.

Hozzátette, miszerint a vendégeknek már másfél évvel ezelőtt szóltak, hogy mentsék el ezt a dátumot, idén januárban pedig már a meghívókat is kiküldték az érintetteknek. 

A podcast hallgatói természetesen rögtön állást foglaltak, azonban a vélemények megoszlottak. A hallgatók 51 százaléka úgy véli, hogy a vendégeknek kéne fizetniük a késői lemondásért, majdnem a fele, vagyis 49 százaléka szerint pedig a menyasszony feladata kifizetni a fennmaradó összeget. 

„Senki nem foglal repülőjegyet egy esküvőre mindössze egy héttel az esemény előtt. Itt 100 százalékban a vendég a hibás, és nem jó barátok, amiért ezt tették” – mondja az egyik hallgató.

„Tekintettel arra, hogy júliusban igent mondtak, csaknem hat hónapjuk volt, hogy spóroljanak rá.” 

Persze volt, aki úgy gondolta, hogy a vőlegény, illetve a menyasszony feladata, hogy állják ezeket a költségeket.

(New York Post)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top