nlc.hu
Család

Hat é után került haza Angliába a nomád fiú.

Édesanyjáért hazudott a brit fiú, akit hat év után találtak meg

A Pireneusok vidékén kóborló nomád gyerek már visszakerült a családjához.

Az nlc is megemlékezett arról a hat év után Franciaországban megkerült brit tinédzserről, aki úgy tűnik, hogy csak kitalálta a négynapos utazásáról szóló történetét – írja a BBC. Alex Batty-t hat éve vitte el az édesanyja és a nagyapja afféle nomád vakációra Spanyolországba. Most azt mondta: amiatt hazudott, nehogy a rendőrök megtalálják az édesanyját. „Nagyszerű ember, szeretem őt, de egyszerűen nem jó anya” – idézte a 444 Alex szavait.

Édesanyjáért hazudott a brit fiú, akit hat év után találtak meg

Alex anyja és nagyapja nomád életmódjával kapcsolatos kételyei

14-15 évesen kezdődtek. 17 évesen eldöntötte, hogy visszajut valahogy az Egyesült Királyságba. Miután összepakolt és útnak indult, esténként haladt. Az utcán aludt, de állítása szerint nem volt rossz dolga, ételre is volt pénze. Végül egy futár vette fel egy esős reggelen a Pireneusok lábánál, Toulouse közelében.

A sofőr szerint a fiúnak 100 euró készpénze volt,

mobiltelefonja nem. Azt ette, amit a mezőkön és a kertekben talált. Egy rendőrörsön végül ellenőrizték Alex személyazonosságát, majd eljuttatták Angliába, ahol most a nagymamájával él. A srác elmondása szerint az első pár évben azt csinált, amit akart – olvasott, rajzolgatott, sokat játszott. 14-15 éves korától viszont már bevonták különböző munkákba, festenie kellett, építkezéseken segédkezett. Alex egyetemre szeretne járni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top